“Det är fel att sexualisera barn, oavsett om det handlar om barn som bär slöja eller stringtrosor. “

Ulla Gustavsson sa det vi önskar många skulle säga högt: Det är fel att sexualisera barn, oavsett om det handlar om barn som bär slöja eller stringtrosor. Det var själva essensen i hennes reaktion på flickor som bär slöja under simundervisningen. Gustavsson pekade också ut det som följer i dogmerna kring slöjan, barnäktenskap och könsstympning.

Barn är skyddsvärda och vuxenvärlden har ett ansvar att skydda dem när andra sviker. Det var det Ulla Gustavsson gjorde. Vad hon glömde bort är att vi lever i Sverige. Här har allt vänts upp och ned. Det som tidigare var fel är numer rätt och tvärtom. Allt hänger samman med Värdegrunden och en blodtörstig vänster som givits ett osynligt mandat att jaga modiga personer som Gustavsson ur och hem.

Jag sörjer barnen som aldrig får det stöd de skulle behöva liksom jag sörjer att modiga personer som Ulla Gustavsson tystas. Jag hoppas för allas skull att Sverige snart vaknar för det spår vi är inne på nu kommer sätta alla i fördärvet. Hur ska vi kunna svara på frågan: Varför gjorde ni inget?

Läs artikel här…

  •  
  •  
  • 1
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja Rönnquist

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *