Vilket förbannade mesande

Av | februari 16, 2019

Den minnesgode läsaren kommer säkert ihåg 17-åringen som eldade upp ett femtontal fordon på Brynäs tidigare i veckan och som senare togs av polisen som naturligtvis släppte ynglingen* (i vanlig ordning) samma dag och vederbörande tackade ödmjukast genom att elda upp ytterligare en bil.

Nåväl, 17-åringen togs tämligen omgående in till förhör även för detta och nu beslutade sig åklagaren äntligen för att anhålla honom. Bra tyckte alla, inte minst de som fått sina fordon påtända.

Och det hade det kunnat vara slutet på historien, lagen kunde haft sin gilla gång och förhoppningsvis skulle man slippa se den färglade eldaren ute på gatorna igen.

Men inte då. Ynglingen blev satt på fri fot igen. Det blev ett fall för socialtjänsten i stället som trött påpekade att eldaren kommer att lämna Gävle med destination Stockholm inom ett dygn. Synd om Stockholmarna men rena hjulafton för eldaren. Happy trails!

Så går det till i meslandet Sverige.

* Rätt ska vara rätt, det är åklagare som bestämmer om brottslig ska anhållas och/eller släppas. Se tidigare artiklar.

Text: Jan-Ove Malmgren
Källa: https://www.gd.se/artikel/brynas/misstankt-bilbrannare-frislappt-socialtjansten-tar-over-kommer-inte-vara-kvar-i-stan
Bild: Arkivfoto

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *