Ann Heberlein: Slöjorna och det fördummade debattklimatet

Av | februari 17, 2019

Igår skrev jag om det nyligen timade bråket i Riksidrottsförbundet på Svenska Dagbladet Debatt. Jag argumenterar för att slöja bör förbjudas på barn eftersom slöjan dels sexualiserar flickan, dels hindrar henne, både rent fysiskt och mentalt, att vara en del av den kultur hon växer upp i, den svenska. Jag menar att slöjan är en ständig påminnelse om hennes annorlundahet, både för andra och för henne själv, vilket försvårar integration. Vidare menar jag att slöjan ger uttryck för värderingar angående kön som rimmar illa med svenska värderingar. Att tvinga flickor att bära slöja är inte förenligt med principen om barnets bästa, en princip som ska vara vägledande vid beslut i stat och kommun.

Ann Heberlein

Läs vidare här…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *