Professor totalsågar regeringens prestigeprojekt. Säger: “Kastar 700 miljarder i sjön.

Av | februari 18, 2019

Ekonomiprofessorn Maria Börjesson varnar för att regeringens mångmiljardsatsning på höghastighetståg är dömd att misslyckas innan den ens har börjat.
Hon säger: ”Visst kommer det att ge avkastning, men kostnaderna kommer alltid att vara gigantiskt mycket större.”
Regeringen med stöd av Centerpartiet, Liberalerna och Vänsterpartiet, har valt att satsa 700 miljarder kronor på vägar och tåg och därmed åtagit sig Sveriges största infrastrukturinvestering i modern historia.

Bland annat så handlar det om höghastighetstågen, där kortare restider mellan Stockholm, Göteborg och Malmö ska skapa ”en tydlig överflyttning av resor från flyg till tåg”, skriver regeringen på sin hemsida. Enligt Trafikverkets kalkyler kommer stambanorna för höghastighetståg att kosta 230 miljarder kronor. Men redan innan det första spadtaget har tagits så spås satsningen inte bli mer än ett prestigeprojekt med små tidsvinster.

Maria Börjesson, professor i nationalekonomi med inriktning mot transporter, vid Statens väg- och transportforskningsinstitut (VTI) menar att den slår fel av två anledningar, den ena utgår från ett samhällsekonomiskt perspektiv. Där höghastighetstågen i huvudsak kommer att fokusera på långväga resande vilket är ett förhållandevis litet resande, då de flesta resor vi gör är regionalt och lokalt.
Bland annat lyfter hon exemplet med Stockholms tunnelbana där den dagliga trafiken är större än den årliga flygtrafiken mellan Göteborg och Stockholm.

Hon fortsätter med att säga: “Höghastighetståg är väl bra för de som åker mellan storstäderna, ofta höginkomsttagare, som kommer att kunna resa snabbare. Men det är få personer på mindre orter och glesbygd som kommer att åka höghastighetståg. Visst kommer det att ge avkastning, men kostnaderna kommer alltid att vara gigantiskt mycket större.”
Den andra anledningen till att det kommer att gå fel är att de miljöpolitiska argumenten för tågsatsningar kommer att vara irrelevanta över tid.

Hon säger: “Det kan ta många decennier att hämta igen de enorma utsläppen av klimatgaser själva bygget ger upphov till, om det ens går överhuvud tagit.
Som vanligt när det gäller infrastrukturprojekt handlar det om enorma tidsperioder.
Så Börjesson frågar varför regeringen väljer att satsa mångmiljarder på tåg som utgår från en aktuell miljöpolitik med ett säkert utgångsdatum?
Hon säger: Det är konstigt att prata om klimatnyttan i tåg när hela transportsystemet ska vara fossilfritt om 20–30 år.

För dessa projekt tar tid och tågen ska inte börja användas förrän om 15-20 år och sen användas under de kommande 80 åren.
Och hur kommer då debatten att låta, vilka ämnen kommer då att vara på tapeten?
Börjesson anser att det inte konstigt i sig själv att regeringen väljer att tömma ladorna samtidigt som ekonomin bedöms växla ner. Men det är problematiskt att låsa in så mycket pengar på ett så felprioriterat område under så lång tid.

Hon säger: “Om det ska storsatsas på infrastruktur borde man främst använda dem för att lösa flaskhalsar i trafiktäta områden, att förbättra framkomligheten i glesbygden, eller att underlätta vardagen för vanligt folk som pendlar mellan arbete och bostad. Under så lång tid kommer elektrifiering och automatisering också behöva stöd, och det har mycket större potential att minska utsläppen och komma medborgare i hela landet till del.”
Så varför satsar den rödgröna regeringen just på höghastighetståg då?

Jo, det enkla svaret är för att Miljöpartiet och Centern ska få med ett av deras politiska hjärtefrågor i regeringsförklaringen så att de kan känna sig stolta.
Det andra svaret är lite tuffare för dem som håller på dessa partier, för det är att de inte bryr sig om vad som händer utanför just de områdena där tågen ska gå emellan.
Alltså Malmö, Göteborg och Stockholm. Allt utanför där har inte denna regering något intresse för, de är helt och fullt inriktade på de tre storstadsregionerna.
Så om där går några tåg eller bussar på mindre orterna eller städerna bryr de sig inte om alls, bara de kan åka snabbt mellan de tre stora städerna.

https://www.fplus.se/700-miljarder-i-sjon-darfor-totalsagas-regeringens-prestigeprojekt/a/4dp9Q6?fbclid=IwAR2ArfL-rsAsZpvlIkwJE0JElDTYWaG4sg3gCRlFWq7QN_N2hdLBeiFjQl4

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *