Dansk Folkeparti föreslår permanenta gränskontroller mellan Sverige och Danmark. Allt för att stoppa brottsligheten i Sverige att emigrera den sidan sundet.

av | 19 februari, 2019

I ett förslag som Dansk Folkeparti lade i tisdags till folketinget står det att de vill införa en permanent gränskontroll mot Sverige. Detta för att försöka förhindra kriminella att ta sig in i Danmark för att begå brott.
Martin Henriksen som är invandringspolitisk talesperson för Dansk Folkeparti påpekar att gränskontrollerna mot Tyskland fungerar bra och att de vill ha liknande mot Sverige och att det ska gälla alla gränsövergångar.

Talesperson för pendlarklubben Kystbanen Michael Randropp är kritisk till förslaget och säger till DR: “Risken är betydligt färre avgångar och längre körtid.”
Martin Henriksen menar att pendlarna inte behöver känna någon oro och påpekar att gränskontrollerna mot Tyskland bemöttes med skepsis när de infördes i samband med de svenska gränskontrollerna.

Han säger: “Nu har gränskontrollen kört ganska länge och farhågorna har kommit på skam. Det fungerar väldigt bra, nästan helt utan olägenheter. Så det kommer förmodligen fungera bra vid den svenska gränsen.”
När Aftonbladet rapporterar om samma nyhet så skriver de att kriminella från Sverige begår brott i Danmark stämmer, men det finns också många exempel på motsatsen, enligt svensk polis.

De har även intervjuat Patrik Andersson, kommissarie vid polisens regionala underrättelseenhet, som säger: “Det är ju ett mörkertal, men jag skulle säga att det är fifty-fifty.”
Patrik Andersson tycker även att DF:s förslag är “lite ihåligt”, för även om alla som åker in i Danmark måste visa sina pass stoppas inte kriminaliteten. Han hänvisar till att Sverige har haft inresekontroll för resenärer från Danmark sedan 2015 och det stoppar inte danskar från att begå brott i Sverige.

Men vad Patrik Andersson inte säger är att kontrollen mellan Tyskland och Danmark har stoppat förutom illegala invandrare och även en del kriminella.
Så vad är det då för fel att permanenta gränskontrollerna mellan Sverige och Danmark?
För alla kända kriminella kunde på så sätt hindras att få resa fritt mellan länderna.

För övrigt så är DF och säkert fler av de danska partierna oroliga över den svenska migrationspolitiken som DF beskriver som extremt olämplig. Danskarna är oroliga över den våldsvåg som sköljer över Sverige där det skjuts och begås kriminalitet lite var stans i Sverige. De vill inte att den ska överföras till Danmark. Detta menar Martin Henriksen man skulle kunna sätta stopp för med permanenta gränskontroller.

https://nyheteridag.se/dansk-folkeparti-infor-permanent-gr…/
https://www.aftonbladet.se/…/granskontroll-mot-sverige-fore…
http://www.blt.se/…/forslag-i-danmark-granskontroll-mot-sv…/
https://www.svt.se/…/forslag-i-danmark-granskontroll-mot-sv…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *