Ann Heberlein: Kvinnor kan

Av | 20 februari, 2019

Den märkliga diskussionen om kvinnor som anslutit sig till IS är ett uttryck för en förlegad kvinnosyn. Trots att vi lever i en postmodern tid, präglad av konstruktivism och flytande identiteter, så lever starka essentialistiska föreställningar kvar på ett område: Kvinnor betraktas som goda och män som onda. Kvinnor hanteras i vår kultur som det eviga offret, oskyldig, värnlös och naiv medan mannen tilldelas den mindre attraktiva rollen som opålitlig och beräknande förövare. För att tala modernt fikonspråk – den manlige förövaren är norm, medan den kvinnliga förövaren är en anomali, en avvikelse.

Ann Heberlein

Läs vidare här…

3 reaktion på “Ann Heberlein: Kvinnor kan

  1. Arual

    Det har börjat uppmärksamma mer vilka ondskefulla psykopater kvinnor är.
    Kleopatra,tTacher m.m associerar jag inte med moderlighet.

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *