Ann Heberlein: Terrorister är inga offer

Av | 26 februari, 2019

I ett långt, ömkande reportage låter Expressen en terrorist som anslöt sig till IS för sex år sedan tala ut om sina bekymmer. ”IS-svensken” som Expressens reporter Kassem Hamadé innovativt benämner honom berättar om sina vedermödor i Syrien. Den stackaren har tappat i vikt. Han saknar sin familj. Han har blivit fängslad och förhörd. Han har genomlidit svält och bombningar. Egentligen är han ju bara en hederlig svensk busschaufför som åkte till Syrien för att ”hjälpa folk som är i nöd” som han uttrycker det i Expressen. Han ville ”donera blod och jobba på sjukhus”, berättar han. Ja, och så ville han ha lite äventyr. Det var trist att köra buss åtta till sexton i Sverige. Och så var det ju det där med islam. Han ville leva i ett muslimskt samhälle som följde Sharia.

Ann Heberlein

Läs vidare här…

2 reaktion på “Ann Heberlein: Terrorister är inga offer

 1. Stina

  Hej Ann,
  jag har sett nämnda reportage.
  Kvinnorna i liknande reportage bär niqab dock ej burka.
  Säger du burka ?
  Säger du Allah ?
  Bra !
  Men säger du “slöja” när det korrekt heter HIJAB ? Vänligen slå isåfall upp ordet “slöja” i en ordbok. Jag är trött på svamlet om “slöjor” . De som säger “slöja” borde ju i konsekvensens namn kalla Allah för Allan.

  Den korrekta benämningen är HIJAB.

  Svara
 2. Uffe

  @ stina – Intresseklubben noterar.
  Säg det till någon som bryr sig ett skit om vad de vandrande tälten tycker att det heter.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *