Lektor på Södertörns Högskola: “Vi tar hem IS-terrorristerna, de tar Tobé. Kristersson, Åkesson, GP:s och SVD:s ledarredaktioner?”

Av | februari 27, 2019

T.v. Andreas Pettersson. T.h. Genrebild från Islamiska staten.

Under tisdagskvällen bestämde sig Andreas Pettersson, lektor och forskare samt utbildare av framtida poliser för att säga sin mening om Jimmie Åkesson och ledarredaktionen på Göteborgsposten:

“Kan vi inte bara göra ett byte med Syrien? Vi tar hem IS-terrorristerna, de tar Tobé. Kristersson, Åkesson, GP:s och SVD:s ledarredaktioner?”

Andreas Petterssons tweet visar hur sjukt vårt land kommit att bli. Han jämför alltså dem som både arbetat med att arbeta fram handlingsplaner mot våldsbejakande extremism samt skrivit viktiga ledare i ämnet med dem som i akt mening slaktar och torterar ihjäl oskyldiga.

Den här gränslösheten kan man avfärda genom att kalla det för idioti men det är i sak långt mer allvarligt än så. Det är ett hån mot alla dem som fallit offer för IS, mot lilla Ebba som mördades av Akilov på Drottninggatan i Stockholm och mot framtida offer.

Så länge vi undviker att på allvar tala om den effekt undfallenheten har kring terrordåd och terrorister kommer otäcka vänsterdebattörer med tolkningsföreträde genom sin position i samhället, även i fortsättningen relativisera allvaret och måla ut saklig kritik som oliktänkande.

Det är dags att politiker och alla andra slutar förvänta sig att det här är något som bara kommer upphöra. Det Andreas Pettersson gör är både allvarligt och farligt.

Samhällsnytt…

2 reaktion på “Lektor på Södertörns Högskola: “Vi tar hem IS-terrorristerna, de tar Tobé. Kristersson, Åkesson, GP:s och SVD:s ledarredaktioner?”

 1. Berikar Sverige ?

  Från dagens samnytt.se

  ÅTERVÄNDANDE IS-TERRORISTER

  © IS
  Från IS-propagandavideo.
  SR-reporter kunde inte hitta en enda IS-kvinna som visar ånger
  Publicerad 28 februari 2019 kl 10.13
  UTRIKES. SR Ekots utsände i Syrien, Cecilia Uddén, kunde inte hitta en enda IS-kvinna som visade ånger för sin delaktighet i Islamiska Staten. Det förklarar hon i ett reportage idag. Det hon mötte var i stället islamistiska fanatiker.
  “Drillade som terrorister” – så beskrivs IS-barnen av kurdiska myndigheter
  Media har publicerat flera snyftreportage om ångerfulla IS-terrorister från Sverige som nu är fast i fångläger i Syrien.

  Ekots Mellanösternkorrespondent Cecilia Uddén ger dock en annan bild av läget.

  Hon var på plats i Syrien när femton lastbilar med kvinnor och barn anlände från det sista IS-fästet Baghouz, vilket skedde så sent som igår. Och det hon träffade var fanatiska islamister.

  En trebarnsmamma förklarar att det var hungern som tvingade dem att lämna, annars hade de stannat.

  Alla hade heltäckande svart niqab.

  Cecilia Uddén varnas för att kvinnorna hon försöker intervjua kan ha självmordsbälten eller vapen.

  Hon pratar med en sexårig flicka, som är stolt över att hon nu lärt sig att recitera koranen.

  En äldre farmor som fått alla sina fyra söner dödade försäkrar att gud (Allah) kommer ge henne hämnd.

  – Jag möter ingen kvinna som visar ånger, vissa är aggressiva mot journalister och många vägrar prata, särskilt de som har barn som ser skandinaviskt blonda ut, säger Uddén i SR-reportaget.

  Ytterligare en kvinna, en ryska, berättar att bara muslimer kan förstå situationen och att IS inte kan dö. Enligt henne står de på IS mark, och om gud vill det så kommer Islamiska Staten komma tillbaka. Hon tackar sedan gud “för allt” och påpekar att hon inte ångrar sig.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *