Storm i kommnentarsfälten på SVT FAcebook efter gårdagens “Svenska nyheter”

av | 4 mars, 2019

Så har SVT äntligen producerat någonting som är roligt. Jag tänker på ett inslag i “Svenska nyheter” som är ett satirprogram. För ovanlighetens skull var detta ett program jag kunde titta på i sin helhet. Annars undviker jag SVT elva gånger av tio.

I programmet framfördes en satir på IS-krigare. Rätt lyckat faktiskt. Riktigt roligt.

Extra roligt blir det när man läser kommentarerna på SVT:s Facebook. En av mina favoriter står Emel Metovska för: “Islam har inget med IS att göra. Islam tar starkt avstånd för det IS står för.”

En annan blivande klassiker kommer från Mohamed Nur: “Så lågt av SVT att förolämpa och förknippa Islam och Allah med IS. Helt sjukt.”

Sist men inte minst en kommentar från Tove Frominder: “Skäms för alla här som inte gör sin egen research och istället låter sig bli matade av propaganda. Det är HÖJDEN av ignorans. Om ni hade tänkt själva hade ni vetat att islam fördömer allt is står för.”

Att bildningsnivån hos tillbedjare av islam är så pass låg hade jag ingen aning om. Det blir rätt komiskt i de kommentarer som som påstår att IS inte har någonting med islam att göra.

Länk till SVENSKA NYHETER Facebook:https://www.facebook.com/watch/?v=389240661902223

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *