Det är faktiskt djupt ohederligt och missvisande, snudd på brottsligt att svensk media, journalister och politiker inte nämner terroristerna vid sitt rätta namn.

Det är stötande att tidningar som Expressen, Aftonbladet, DN m.fl., vissa journalister och politiker fortsätter att omnämna terrorister som IS-soldater, IS-resenärer, IS-återvändare, IS-svenskar och IS-militanta. Vad jag undrar mest över är varför de inte förstår att det är stötande?

Det tycks som att ingen av dem tänker på att begreppet soldat inte bara underblåser de stämningar som ser terrorister som martyrer och krigshjältar, utan också skickar ut en signal om man vi ser på dem som vilken annan soldat som helst. Det gör vi ju inte av den enkla anledningen att de inte är soldater. En soldat kan vid ett givet ögonblick bli/vara en hjälte, det kan aldrig en terrorist.

Föreställ er bara om individer som karvar huvudet av en fyraårig flicka samtidigt som hon skriker efter sin mamma på en gata i Raqqa, som stampar sönder huvuden på spädbarn, som dränker människor levande i burar, som våldtar och urskillningslöst dödar, som kastar homosexuell från hustak skulle hyllas som hjältar på våra gator? Varför förstår man inte hur vidrigt det är att då fortsätta kalla dem för soldater?

https://www.varldenidag.se/…/…/repsbA!NrYXsg8nvwki10SGGCcWw/

Räcker det inte med att Sverige är ett land som låter dessa barbarer uppehålla sig här bara därför att de har ett svenskt medborgarskap? Är inte det tillräckligt vidrigt? Vi har ju för tusan blivit en fristad för IS-terrorister på samma sätt som vissa länder blev en fristad för nazister efter andra världskriget. Att återkalla IS-terroristernas svenska medborgarskap borde för länge sedan vara en del av lösningen.

https://www.varldenidag.se/…/regeringen-vill-inte-franta-is…

Vi skall naturligtvis inte sänka oss till IS metoder även om jag personligen önskar dem samma behandling som de givit andra, men borde vi inte i alla falla sluta upp med att prata om dem som krigare vi tar emot eller som resenärer som återvänder? Det vore väl det minsta vi borde göra för att visa alla som drabbats av IS-terroristernas barbari att vi står vid deras sida. Det är faktiskt djupt ohederligt och missvisande, snudd på brottsligt att svensk media, journalister och politiker inte nämner terroristerna vid sitt rätta namn.
https://ledarsidorna.se/…/atervandarna-namn-terroristerna-…/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *