Ann Heberlein: Vem ska man tro på? Tilliten till demokratin sjunker.

av | 6 mars, 2019

Enligt en dagsfärsk undersökning från Novus, utförd på uppdrag av Forum för Levande Historia, sjunker svenskarnas tilltro till demokratin. Tre av fem tillfrågade anser att demokratin försvagats de senaste fem till tio åren, och fler än hälften känner sig lite eller inte alls delaktiga. Bara nio procent upplever sig vara mycket delaktiga i demokratin och de beslut som styr vår gemensamma tillvaro. Svindlande femtionio procent menar att demokratin försvagats. Det är alarmerande siffror, minst sagt.  Ingrid Lomfors, överintendent på Forum för Levande Historia, ställer sig frågande till förändringen. Hon erbjuder inte någon rimlig analys. Istället talar om svepande om ”ökad individualisering” och föreslår ökade insatser mot främlingsfientlighet och förintelseförnekare.

Ann Heberlein

Läs vidare i Heberleins Etik här…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *