Tino Sanandaji: det finns en grundläggande skillnad mellan att acceptera att din kvarterskrog serverar kebabpizza och att din kollega vägrar ta i hand med kvinnor

av | 7 mars, 2019

Grön Ungdoms debattartikel med rubrik “Det är svenskarna som inte vill integrera sig” bemöts av Arin Karapet.

Miljöpartiet har sedan 2014 suttit i regeringsställning. Samtidigt har antalet dödsskjutningar ökat dramatiskt. Gängen rekryterar allt yngre i förorterna och våldet går ner i åldrarna. För att flytta fokus från sitt politiska misslyckande väljer nu företrädare från Miljöpartiets ungdomsförbund i stället att ge gängbrottslingarna bekväma ursäkter för deras vedervärdigaverksamhet genom att skylla gängens skottlossningar på poliserna som finns till för att skydda skötsamma förortsbor.

Det är naivt och farligt att lägga skulden för mord och skottlossningar på polisers påstådda rasprofilering, arbetsgivares CV-diskriminering eller svenskars ”nationalchauvinism”…

För det andra, att skylla misslyckad integration på en aggressiv skattesänkarpolitik i landet med ett av världens högsta skattetryck, eller nedmonterad arbetsrätt i landet med en av världens starkaste arbetsrätter, är helt enkelt inte trovärdigt…

För det tredje, vi ska vara stolta över våra värderingar. Grön Ungdom hävdar att svenskar vägrar kompromissa med ”mer än typ matvanor” och borde delta i en djupare integration. Men det finns en grundläggande skillnad mellan att acceptera att din kvarterskrog serverar kebabpizza och att din kollega vägrar ta i hand med kvinnor. Vi måste våga säga ifrån mot sunkiga värderingar och stå upp för det som har byggt upp det fria och rättvisa samhälle som Sverige i dag är.”

Tino Sanandaji

Läs i Expressen här…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *