ANTISEMITISM. Sverige sticker ut i Europa

av | 9 mars, 2019

74 procent av de svenska judarna har inte förtroende för denna regerings kamp mot antisemitismen. Här avviker Sverige från resten av Europa, där antisemitismen är minst lika allvarlig, men judarna litar på sina regeringars och myndigheters vilja att stå upp för sin judiska befolkning. Foto: Oleksii Liskonih/Istockphoto

Antisemitismen sprider sig som en löpeld över världen. Många trodde, eller hoppades, att den skulle ha försvunnit efter Förintelsen. Även många judar. Kanske var det bara tomma och fromma förhoppningar. Kanske fanns det någon grund i förhoppningarna. För efter Förintelsens fasor, när hela världen sett vad kombinationen av antisemitism, enorm makt samlad hos nazisterna och deras medlöpare, och alltför få som stod emot resulterat i – hur kan någon vara antisemit?

Världen Idag…

En reaktion på “ANTISEMITISM. Sverige sticker ut i Europa

  1. Peter Kostin

    Väldigt fel att peka ut nazisterna och endast nazisterna, när man vet att antisemitismen är 100%-ig i muslimska länder, liksom att även här i Sverige finns en betydande antisemitism bland muslimska invandrare. När man inte talar om hur det förhåller sig så accepterar man fenomenet. Därför måste man tala om all antisemitism och inte endast den nazistiska.

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *