Sverige – en fristad för massmördare

av | 9 mars, 2019

“Hur hamnade Sverige i ett läge där vi varken vet varför så många svenskar anslutit sig till IS eller vad vi ska göra med dem när de nu återvänder, undrar gästkolumnisten Hamid Zafar.

En arbetare i Kigali hanterar rester efter människor som dödats i Rwanda.

Mitt under brinnande folkmord tog hundratals tutsier sin tillflykt till kommunhuset i Muyra i sydöstra Rwanda i april år 1994. Deras förhoppning om att söka skydd blev förgäves. Hutuerna omringande kommunhuset och förvandlade det till ett slakthus. Under loppet av några dagar dödades samtliga, flertalet av dem kvinnor och barn, med machetes, spjut och klubbor. En av de ansvariga var Claver Berikindi som själv närvarade och deltog i grymheterna.

År 2002 kom Berinkindi till Sverige som kvotflykting och bosatte sig i Eskilstuna. Migrationsverket gjorde ingen bakgrundskoll på honom och i Sverige kunde han leva ett vanligt familjeliv. Först 14 år efter flytten till Sverige kom historien ikapp honom och han åtalades för brott mot mänskligheten. Berinkindi dömdes till livstid för det grövsta brottet som någonsin avhandlats i en svensk domstol.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *