Tino Sanandaji: SVT och vänsterkriminologer har kampanjat för att mörka brottsstatistik som onödigt

av | 9 mars, 2019

Nyligen uppmärksammade Ebba Busch Thor flickors otrygghet: ”I min egen hemstad Uppsala känner sig fyra av fem gymnasietjejer rädda ute på stan. Rädslan beror i hög grad på trakasserier från kringströvande grupper av unga män, ofta nyanlända från delar av världen där kvinnor inte förväntas röra sig fritt. Situationen har förvärrats så mycket och så snabbt att kommunens ungdomsjour har tvingats uppmana flickor att inte röra sig ute ensamma, ens på dagen”

Fakta om invandrares brott är dock tabu på SVT, som gjorde en oärlig hit-job på KD-ledaren i både Rapport och Aktuellt.

De påstår först att ”jouren aldrig gått ut med allmänna råd till tjejer att inte röra sig ensamma”. Busch Thor säger ingenstans att det var allmänna råd till alla, hon citerade kommunens uppmaning till otrygga tjejer i lokalmedia.

SVT låtsas vidare att uppgifter om nyanlända är falsk då polisen inte sammanställer statistik: ”Att nyanlända skulle stå bakom en stor del av trakasserier och ofredanden mot tjejer kan inte bekräftas av Uppsalapolisen”. SVT och vänsterkriminologer har kampanjat för att mörka brottsstatistik som onödigt, samtidigt som de använder avsaknad av statistik de skapat för att utmåla de som lyfter fram invandrares brott som lögnare.

Expressen drar dock ned deras byxor genom att intervjua en poliskommissarie, i en artikel alla borde läsa. Notera till sist att Fria opartiska SVT är så opartisk och neutral att de inte gav KD chans att kommentera denna statsfinansierad vänsterpropoganda.

Läs i Expressen här…

En reaktion på “Tino Sanandaji: SVT och vänsterkriminologer har kampanjat för att mörka brottsstatistik som onödigt

  1. Bo Persson

    Det skrämmande med detta är att föräldrarna till dessa utsatta flickor har säkert alltid röstat på C, L, MP och S. Och just nu sitter dom och försvarar JÖK:en. Be era barn om ursäkt! Är det synd om Uppsalaborna? Nej, inte ett dugg. Som man bäddar får man ligga.

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *