Företag tjänade 21 miljoner per år på 60 ensamkommande: ”Vi gjorde nästan ingenting”

av | 10 mars, 2019

Faksimil YouTube

“En tidigare företagare som tjänade miljonbelopp på att assistera kommuner med placering av så kallade ensamkommande har talat ut. Enligt delägaren utförde de ”i stort sett inget arbete alls för pengarna”.

År 2017 granskade tidningen Affärsvärlden Migrationsverkets årsredovisning för 2016 och upptäckte att myndighetens kostnader för året var 73 miljarder. På söndagen skriver UNT att marknaden enbart för ’ensamkommande’ migranter år 2016 uppgick till 26 miljarder kronor vilket är mer än vad Polismyndigheten kostar under ett år. Året därpå växte dessutom marknaden för ’ensamkommande’ ytterligare och nådde 31 miljarder kronor.”

Samhällsnytt…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *