Nuri Kino: Svensk ”tystnad” kring IS barnslavar kritiseras

av | 10 mars, 2019

SÖNDAGSLÄSNING

En yazidisk flicka som blev slav hos IS har burit dessa kläder som samlats in av en yazidisk aktivistgrupp. Foto: Maya Alleruzzo/AP/TT

Maria, för alltid i mitt hjärta. Hon drogs ut på gatan, sköts i huvudet och ur megafoner ropade man att den som skulle försöka flytta på liket skulle få huvudet sprängt av snipers. Hennes mamma höll hennes syskon borta från gatan, med tårar och skrik, för att de inte skulle bli skjutna i huvudet, de med. Istället tvingades de se på när hundar åt av …

En kommission borde tillsättas, eller så borde någon samla pengar till att en utomstående grupp forskare och researchers sätter ihop en rapport över hur Sverige handlat inför, under och efter det så kallade Kalifatet. Hur rapporterade medier? Vad gjorde politiker? Myndigheter? Frivilligorganisationer?

Hyckleri. Det är faktiskt outhärdligt att nu lyssna och titta på hur de som aldrig tidigare har höjt sin röst för nioåringen som blev våldtagen om och om igen nu låtsas som att de visst har gjort det, alltså brytt sig om henne. Och om de andra tusentals kidnappade och våldtagna kvinnor, flickor och pojkar som islamisterna använde som sexleksaker. Vi vädjade till Sveriges och resten av världens feminister om hjälp, vi vädjade till regeringar, till ledarskribenter, till frivilligorganisationer. Det är äckligt att nu se vissa populister och opportunister bry sig om dessa offer.

Detta medan de som har befriats eller lyckats fly söker efter sina syskon och föräldrar bara för att i alldeles för många fall finna att de har blivit slaktade av terroristerna. Sedan är det så att INGEN är oskyldig som har åkt till Syrien och Irak. Om inte annat har de gjort sig skyldiga till att ha stulit andras egendom, man kan inte bryta sig in i andras hem och ockupera dem. Det är inbrott. Det är stöld. Vi börjar där. Får man invadera andra länder hursomhelst? Sedan kan ni ju resten, de bestialiska morden, de sexuella övergreppen … Den där kvinnan som nu sitter framför världskameror och säger att det är ok att ha slavar, det säger ju hennes tro att hon får ha. Det vänder sig i magen på mig. Nej, hon ska inte hem, hon ska sitta i fängelse någonstans.

Min farmor kidnappades 1915 och lyckades fly 1924, av samma typ av människor.

Nuri Kino

Världen Idag (låst)…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *