När våldet triumferar

Våldet eskalerar och Stefan Löfven lyckades klamra sig fast vid makten. Man må säga mycket om Löfven, men en slug förhandlare är han.

Bara några månader in i hans Löfvens nya mandatperiod som statsminister fortsätter våldet att eskalera. Hur många som skjutits ihjäl år vet jag inte, däremot vet jag att nu skjuter man allt oftare helt öppet, senast i Stockholms tunnelbana. Tredje part tas absolut ingen hänsyn till i våldets spiral.

Runt om i landet ser det likadant ut. Länge kunde man blunda för våldet, till och med ljuga om det, det går inte längre. Nu drabbas även den välmående medelklassan.

Stefan Löfven men också den dåvarande polischefen Dan Eliasson bär ett tungt ansvar för såväl den eskalerande kriminalitet som för polisens genomklappning. En ansvarsfull statsminister var det länge sedan Sverige hade, hade vi haft det hade man åtminstone fått bukt med den eskalerande utvecklingen.

Men vad säger omvärlden? Tänker de som vi? Att tills vidare är det upp till Sveriges medborgare att själva ansvara för sin egen säkerhet?

Vi kan bara konstatera att trots det besinningslösa våldet är det skrämmande tyst, tystas av dem alla är Stefan Löfven.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *