Nuri Kino: Här är fyra av de yezidiska pojkarna som befriats från Baghouz.

av | 11 mars, 2019

Efter folkmordet på kristna i Osmanska riket förbjöds överlevande syskon att färdas tillsammans. Det var ett beslut som kyrkoledningen tog. Varför? Hela familjer hade utplånats och man var rädd för att det skulle fortsätta. Det gällde även olyckor. Den lilla spillra som fanns kvar skulle skyddas på alla möjliga sätt. Denna oskrivna regel fortsatte ända in i 80-talet. Vi blev alltid tillsagda att inte färdas hela familjer tillsammans. Inte på flyg, tåg, buss eller bil.

Detta tänker jag mycket på nu när överlevande barn från det pågående folkmordet försöker hitta syskon och/eller föräldrar.

Den senaste tiden har bilder på barn som behöver identifieras och återförenas med sina anhöriga basunerats ut. Det finns både solskenshistorier och mycket tragiska öden. Här är fyra av de yezidiska pojkarna som befriats från Baghouz.

Nuri Kino, på Facebook

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *