Ska IS-kvinnorna och barnen få återkomma till Sverige?

Av | mars 11, 2019

Där är svenskar som menar att Sverige har ett ansvar att ta hem de kvinnor och barn som nu sitter i läger efter att IS sista fäste i Baghuz fallit. Dessa menar att de inte visste något och att dessa kvinnor är offer lika mycket som de som deras män dödade i strider och under tortyr.
Men är det så, är dessa IS-kvinnor oskyldiga?

Läser man vad som Reuters utsända reporter skriver så vill jag i alla fall säga att dessa IS-kvinnor inte är så oskyldiga som många både vänsterpolitiker och journalister vill påstå. För hur många oskyldiga skriker att andra kvinnor är otrogna bara för de tagit av sig slöjan?
Hur många skulle vilja säga att det är oskyldigt att kasta sten på dessa kvinnor?

Ja, där kommer även andra rapporter som från France 24 som talar om att dessa IS-kvinnor måste separeras från andra i lägren då de bränner ner tälten för dem som tar avstånd från IS. I dessa lägren är de fångvaktarna så försiktiga att inte bara kvinnorna blir visiterade, utan även barnen, för de vet att även barnen till dessa extremister är en potentiell fara, att barnen fått lära sig smuggla vapen och andra saker som kan utsätta dem och kvinnor och barn för extrem fara.

Men kär i Sverige och andra Europeiska länder är där föräldrar och släktingar som vädjar till regeringarna att vi ska låta dem återvända. I Sverige är här folk och politiker som hävdar att vi har ett ansvar för dessa kvinnor och speciellt barnen.
Men har vi ansvar för personer som frivilligt anslutit sig till en terrororganisation?
Har vi ansvar för barn till dessa som i de flesta fall avlade och födda in i denna terrororganisation?

När man lyssnar på France 24:s reportage så hävdar nästan alla att de inget visste, att de bara hörde gott om Islamska Staten och att de reste för att göra gott och för att hjälpa dem göra gott.
Men då frågar man sig om inte dessa såg Youtube-filmerna som IS propagandacentral lade ut när de skar halsarna av motståndare, när de brände människor levande, när de stängde in barn i burar som hängdes över gropar med bensin för att sen elda upp dem medan de fortfarande var vid liv?

Man ställer sig då frågan hur oskyldiga dessa kvinnor är och hur mycket de själva var involverade i IS-terrorismen?
Sist i France 24 reportagefilm så talar de med en som ansvarade för det lägret de besökte och han sa rent ut att han inte litade ett dugg på dessa kvinnor och att han ansåg dem vara en säkerhetsrisk.
Så då återkommer jag igen till om Sverige eller något annat land ska låta dem återvända?

Vissa länder är det nog så att de kan återvända då de länderna har lagar som kommer att straffa dem och straffa dem hårt.
Men hur är det i Sverige, kommer dessa kvinnor att kunna straffas?
Nä, inte med den lagstiftningen vi har nu, för regeringen och riksdagen har bestämt att det inte går att straffa någon retroaktivt.

Då lagen om terrorresor kom först 2016 och lagen om att ha samröre med terrororganisation föreslogs inte förrän nu i år och kommer inte att träda ikraft förrän tidigast augusti, ingen av dessa lagar gäller retroaktivt heller så dessa kvinnor och barn kan bara kliva in i samhället direkt utan att få något straff för det de varit med om att göra. Likaså gäller det barnen, och förglöm inte att i Sverige är dessa “barn” ända fram till 20-årsåldern.

Så, är det inte bättre att Sverige, de övriga Europeiska länderna och även hela världens stater gemensamt betalar de kurdiska styrkorna för att hålla dessa kvinnor och barn i fångenskap så länge de lever?
Är det inte bättre att de får sin rättvisa skipad på plats av dem som de utsatte för IS-terrorn?
Ja, jag vet det kanske låter grymt men vi har inget skydd gentemot dem.

Inget lagligt sådant i alla fall och riskerna är stora att även om IS sägs vara besegrat så lever idéerna och tron kvar i dessa kvinnor och barns huvud.
Är det inte så att vi svenska medborgare vill ha ett säkert och tryggt land att bo och leva i?
Så är detta något vi medborgare i Sverige vill ha, och kanske till och med exportera till andra länder?
Vill vi svenskar bli kallade för terrorexportörerna nummer ett i världen?
Jag tror nog om dessa godhjärtade frågar oss så säger vi nog nästan unisont ett rungande NEJ, vi vill inte ha dem åter!

https://omni.se/vittnesmal-is-kvinnor-och-barn-ho…/a/qn2JqE…
https://www.reuters.com/…/islamic-state-extremism-on-show-a…
https://www.youtube.com/watch?v=oHtseE5gZCI
https://www.svt.se/…/i…/sverige-har-ett-ansvar-mot-is-barnen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *