Sten krossade biltaket, i 110 på motorvägen.

av | 11 mars, 2019

Man undrar vad det är som händer i Sverige numera?
Ja att barn och ungdomar kastat sten mot bilar vid broar och underfarter har hållit på ett antal år numera, och att dessa inte verkar förstå allvaret om en sådan sten träffar en bil eller lastbil har man förstått, för detta är inte någon enstaka händelse i Örkelljunga, i höstas så pratades det om detta flera gånger på Facebook.

Men vad är det polisen håller på med, är de inte intresserade av denna typen av brott kan man fråga sig?
För hade de varit intresserade så skulle de ryckt ut och i alla fall dokumenterat det som hänt.
Som tur var nu så klarade sig familjen, fick endast några små skärskador av glassplittret.
Men vad skulle hänt om bilen gått av vägen och kraschat, hade polisen ryckt ut då kan man fråga sig?

Så jag frågar mig verkligen om polisen i detta fall gjort sin plikt och utfört det arbete som ankommer på dem?
När Kvällsposten kontaktar polisens ledningscentral och tala med Peter Adlersson, så bekräftar han att en anmälan om stenkastning inkommet, han menar också att det som inträffat var jättefarligt och menar att polisen skulle ryckt ut och letat på platsen. Men han säger också att han inte vet hur arbetsbelastningen såg ut vid den tidpunkten som larmet kom in och kan med det inte säga om de hade någon att sända ut.

2016 inträffade en liknande händelse vid Odense i Damnark. Vid det tillfället så slutade inte det så lyckligt som det gjorde nu, då dog en kvinna och hennes man skadades för livet.
Så ska det behöva gå så långt att liv ska krävas även i Sverige innan polis och myndigheter ska ta tag i detta fenomen. Nä, nu så får det bli skärpning från polisen så de rycker ut även på sådana saker, för att annars är riskerna att trafikpolisens förtroende sjunker lägre än vad det redan sjunkit.

https://www.expressen.se/kvallsposten/sten-krossade-biltaket-i-110-pa-motorvagen/?fbclid=IwAR2vMWGLPs31cNKcsVf7ApkMWwPaU-PvbRniUBXXCB9KIF7LKmiIzoReCWE

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *