Carolin Dahlman: Lööfs metoo-engagemang klingar falskt

av | 12 mars, 2019

“Att Eskil Erlandsson (C) tafsat på andra politiker var ingen nyhet för partiet när bomben släpptes i medierna på torsdagen. Ändå hade partiledaren avstått från att agera kraftfullt – trots sina många fina, bestämda ord om metoo och jämställdhet.

Annie Lööf (C) berättade i sin bok att hon hade fått ovälkomna händer på sin kropp, samt att hon då avstått från att säga ifrån. Hon sa till Expressen: ”jag hoppas att jag reagerar annorlunda om det händer igen” (2/5).

Men det kan man tvivla på. Nu medger Lööf att hon kände till Erlandssons tafsande redan i höstas när Moderaterna tog kontakt med Centerpartiet och berättade om saken. Hon säger att hon ville att han skulle sin plats i Sveriges riksdag redan i november. Hon påstod att partiet agerat både snabbt och kraftfullt. Resolut och omedelbart (SVT 11/3).”

Carolin Dahlman

Läs ledaren här…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *