Nuri Kino: Stark video på återförenad familj.

Journalister och aktivister hjälps åt att identifiera barn som varit kidnappade av ISIS. Jag har fått frågor om hur man konkret går tillväga. Här följer det senaste exemplet.

Den prisbelönta journalisten Jenan Moussa läser en tweet om att SDF just hittat fyra irakiska pojkar till. SDF ber om hjälp att hitta barnens föräldrar. Jenan publicerar en video på pojkarna på sina social medier och skickar privata meddelanden till andra journalister och aktivister.

Min vän och kollega ستيفن نبيل :: Steven Nabil delar videon på sin FB-sida. En av pojkarnas kusiner ser inlägget och känner igen dem. Steven sätter Jenan i kontakt med kusinen.

Kusinen sätter henne i kontakt med pappa och storebror till de fyra pojkarna.

Jenan i sin tur sätter pappan i kontakt med SDF. Pappa och storebror har under alla dessa år trott att pojkarna blivit dödade av ISIS. Mamman kidnappades också, vad som har hänt henne vet man ännu inte.

Jenan berättar om det otroligt starka samtalet till pappan, det där det bekräftas att dessa pojkar är hans söner. Videon är från när storebror kramar dem för första gången idag.

Tusentals andra barn, yezidier, kristna, turkmener och shiiter är fortfarande spårlöst försvunna. Andra, som är befriade, behöver identifieras … fortsättning följer.

Nuri Kino

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *