Tino Sanandaji: Vad är mer unknet, skämt om kor eller tystnadskultur om tafsande män?

av | 12 mars, 2019

Expressens Niklas Svensson avslöjade nyligen att moderata riksdagskvinnor anklagat f.d landsbyggsminister Eskil Erlandsson för tafs. Nya avslöjanden:

”I gårdagens SVT Nyheter hävdade partiledaren Annie Lööf att partiledningen ”agerade omedelbart” och sedan i november försökt förmå Eskil Erlandsson att lämna sin riksdagsplats. – Jag tycker att det är synd att han inte lyssnade in det och valde att avgå i höstas, sa hon. Men Expressens kartläggning visar att att Eskil Erlandsson deltagit i partiets aktiviteter och fungerat som talesperson ända fram till avgången”

Carolin Dahlman skriver: ”Lööfs metoo-engagemang klingar falskt. Att Eskil Erlandsson (C) tafsat på andra politiker var ingen nyhet för partiet när bomben släpptes i medierna på torsdagen. Ändå hade partiledaren avstått från att agera kraftfullt – trots sina många fina, bestämda ord om metoo”

Det är givetvis inte Annie Lööfs fel att Eskil Erlandsson saknar vett, men finns obesvarade frågor om hur detta märkliga ärende hanterats. Förra hösten klagar M till C att Erlandsson vid seperata tillfällen tafsat på kvinnor. Nu visar det sig att Centerkvinnorna 2017 fick en intern anklagelse och medelade partiledningen, som av oklara skäl inte agerade.

Det är svårt att tro att Erlandsson tafsar på 4 moderatkvinnor men bara 1 i sitt eget parti. Man kan misstänka att han gjort detta mot fler men att det tystats ned intern då han var en populär företrädare vars agerande inte ansågs vara tillräckligt allvarlig. Gjorde Centerpartiet en utredning och frågade fler kvinnor om de drabbats? Om inte, varför inte?

När man kollar Centerkvinnornas twitter finns inget om Erlandsson, deras senaste twitterinlägg är hätska anklagelser där Ebba Busch Thor anklagas för ”unkna värderingar”. Detta då KD-ledaren kritiserat genuspedagogik samt att Skavlan skämtade att en ko som slickade hennes ben var en ”metoo-ko”. Vad är mer unknet, skämt om kor eller tystnadskultur om tafsande män?

Tino Sanandaji

Expressen…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *