Finns det några svenska värderingar?

av | 14 mars, 2019

Det räcker att titta på den nyligen genomförda Melodifestivalsfinalen för att se hur det individualistiska perspektivet, med artisterna och deras känsloliv i fokus, varvas med ett socialt engagemang, med ett återkommande tal om gemenskap och en insamling till Jemens barn, skriver Olof Edsinger. Foto: Erik Mårtensson/TT

För ett par år sedan var det mycket tal i medierna om svenska värderingar. Någon konsensus var dock inte möjlig att uppnå. Vissa hävdade frenetiskt att sådana inte existerar. Andra kontrade med att själva åsikten att det inte finns några svenska värderingar är den mest typiska värderingen av dem alla – i den meningen att vi i Sverige tenderar att göra oss själva till norm.

Världen Idag…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *