Lars Vilks. 2751: De obekväma i samtal

av | 14 mars, 2019

Enligt statsvetaren Chantal Mouffe kan dagens polarisering ses som en revitalisering av demokratin. Bilden: ”La décalcomanie” av René Magritte.

På sistone kan man skåda en ny fåra i åsiktskorridoren: Intervjuer med obekväma personer. Navid Modiri har gjort sig bemärkt och nu har även Stina Oscarsson kommit igång med en serie samtal. I SvD är bland andra Chang Frick föremål för hennes intresse (även undertecknad skall så småningom dyka upp). Artiklarna är låsta men det finns intressanta kommentarer. Förutsättningen för ett intresse är naturligtvis att några solida skribenter går i taket. Så t ex Johannes Klenell (Arbetet). Tanken med samtalen är att intervjuaren inte skall agera som representant för Det Gällande Rätta utan överlämna sig åt ett mera öppet samtal. Och en tilltro att läsaren är kapabel att själv ta ställning. Torbjörn Elensky skriver om detta (SvD). Låst artikel, men han har också skrivit om saken på FB.

Lars Vilks

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *