Nuri Kino: “Sökandet efter släkt och familj bland IS-offer”

av | 14 mars, 2019

För bara några minuter sedan fick jag veta att en av flickorna som stals av ISIS när hon var ett spädbarn förmodligen sålts till en familj i Saudiarabien.

“Otroligt frivilligarbete som pågår för att hitta de barn som kidnappats av IS. De har sålts, köpts, smugglats, våldtagits – nu ensamma i flyktingläger, därifrån de ska identifieras och återförenas med familjer.” Så beskrev Jenny Nordberg inslaget i Studio Ett Sveriges Radio där Steven Nabil, Delkhwaz Haciy och jag berättade om arbetet för att identifiera överlevare men också om att man nu med hjälp av FN ska utgräva massgravarna. Och i länder som Tyskland, Sverige, Kanada och Australien lever föräldrar och andra släktingar mellan hopp och förtvivlan. Har just deras barn räddats? Eller finns det i någon av massgravarna … Dessutom alla barn som är föräldralösa nu. Hur gör man för att identifiera överlevande barn? Jo, man använder sig av sociala medier, av Twitter, FB, Instagram, Telegram och WhatsApp. Hoppas att ni har tid att lyssna på inslaget, vi gjorde vårt bästa att berätta om något alldeles för omfattande.

Nuri Kino, från Facebook

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *