Skrota åsiktspolisen – lägg resurserna på att utreda sexualbrott!

av | 14 mars, 2019

Under 2018 anmäldes 7 840 våldtäkter, vilket är en ökning med 614 brott (+8 % sen 2017). Detta är rekord och mest antalet våldtäkter som hittills anmälts i Sverige. Uppdrag Gransknings visar i sitt senast program att inte ens en av tio fall utreds och mer än 90% läggs på hög. Vi får möta en tjej som blir drogad och våldtagen av två vietnamesiska män på Radisson hotell i Stockholm city. Hon anmäler och har bevis från både hotellets övervakningsfilm för identifiering och spermafläckar. Polisen lägger ner anmälan torts att de kunde gripa männen innan de lämnade Sverige! Detta kritiseras starkt av fd åklagaren Ulrika Rogland som ser stora möjligheter till fällande domar om förövaren förhörs. Problemet uppstår då man väljer att inte ens kontakta den misstänka utan helt enkelt ”lägger det på hög”. Det skriver idag debattören Ulrika Stigsson.

Skrota åsiktspolisen – lägg resurserna på att utreda sexualbrott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *