Tino Sanandaji: Så länge myndigheter ägnar sig åt censur är det patetiskt att låtsas att Sveriges stora frihetsfrågor är LAS och marginalskatter.

av | 14 mars, 2019

Soheila Fors är KD-politiker och kvinnorättskämpe som fick sig ett smakprov på tjänstemannaaktivism när hon skickade ut en bok om islamistisk förtryck i Iran ”Såld: från förtryck till frihet”:

”Jag sände min senaste bok till kommuner i mellansverige. Den sändes åter från en hög kommunal tjänsteman med ansvar för social omsorg med följande postit: “Hej och Tack! Då vi tycker att Soheila Fors FB-sida sprider eller i vart fall inte tar bort inlägg/kommentarer som sprider islamofobi har vi inget intresse av denna bok”

Svenska myndigheter ska agera sakligt & opartiskt, men alltfler behandlar i sin maktutövning “värdegrunden” som en oskriven utomparlamentarisk grundlag. Vilket tar oss till Moderaternas eftervalsanalys, där de har svårt att förstå varför de tappar trots att det blåser högervindar. En förklaring de inte berör är att M inte vågar göra motstånd när statsmakten missbrukas för att strypa debattfrihet och tvinga på medborgarna en politiskt korrekt värdegrund.

Exempel:

• Mörkläggning av brottsstatistik
• Skattefinansierade ”mytsidor” som förvanskar fakta
• Skattepengar till politiskt färgade ”faktasidor”
• Skattepengar till aktivistgrupper som massanmäler
• Bibliotekarier som censurerar böcker de personligen ogillar
• Ministrar pressar privata företag att självcensurera social media
• Att universitet försöker styra kursmaterial, trakasserar professorer som lär ut biologiska könsskillnader odyl

Allt detta är fundamentalt mot liberala principer, men inget M opponerat mot. Tvärtom var Reinfeldt ledande i att sätta upp lögnaktiga mytsidor och censurera brottsstatistik.

Kulturvänsterns ideologi om identitetspolitik, multikulturalism och genusteori saknar majoritetsstöd, men är dominant i vissa yrkeskårer. Eftersom idéerna är kvasieligiösa känner de sig moralisk berättigade att tvinga det på andra med alla medel, inklusive att missbruka sin makt. Inget av detta är planerat eller koordinerat i någon konspiration, det är bara naturligt när organisationer fylls av känslodrivna evangelister som inte möter extern motstånd och hejas på av sympatiserande journalister.

Vänstern själva har givetvis inget intresse att stoppa detta, de förnekar bara att det överhuvudtaget pågår. Väljare hade väntat sig att Moderaternas skulle göra motstånd mot vänsteraktivismen, men M är tysta som möss, när de inte rentav själv deltar i det (många av deras företrädare är marknadsliberala men liksom Reinfeldt indoktrinerade i flumvänsterns värdegrund).

I stället är det KD som tredubblats, då Ebba-Elisabeth Busch vågar kritisera ”myndighetsvänstern” och inte backar när trollen kallar henne Hitler. Moderaternas måste knappast bli konservativa eller ingå koalition med SD, bara skaffa sig mod och intellekteullt tyngd att vara ett äkta liberalt parti och skydda medborgare mot PK-sektens auktoritära statsaktivism.

Så länge myndigheter ägnar sig åt censur är det patetiskt att låtsas att Sveriges stora frihetsfrågor är LAS och marginalskatter.

Tino Sanandaji

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *