Forskare: Vanligare att rekrytera bland kriminella

av | 15 mars, 2019

Terrorism och annan kriminalitet går ofta hand i hand. Just nu pågår ett internationellt forskningsprojekt som kartlägger sambanden. Foto: Polisen

Nästan hälften av Europas jihadister har tidigare varit involverade i någon form av kriminalitet. Sambandet mellan terrorism och kriminalitet har aldrig varit så starkt som nu. Det konstaterar en brittisk forskningsrapport.

Tidigare i veckan kunde Doku tillsammans med Expressen avslöja att återvändare från IS och andra jihadistgrupper i Syrien begår brott när de kommer tillbaka till Sverige. Sambandet mellan jihadistiska miljöer och kriminella har blivit allt starkare, visar också en forskningsrapport.

Doku…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *