Hur står det till med den svenska sjukvården?

av | 15 mars, 2019

Hur är det med den svenska sjukvården kan man fråga sig när en tvåårig skånsk flicka gick med en hasselnöt i halsen i tre månader?
Trots föräldrarna berättade om hasselnöten så upptäcktes den först vid tredje läkarbesöket.
Föräldrarna berättade redan vid första besöket på vårdcentralen att flickan hade haft hosta och förkylningssymptom sedan hon fick en hasselnöt i halsen.

Men både då och sen när flickan och föräldrarna besökte barnakuten så kom de till bedömning att flickan hade en halsinfektion. Flickan sattes då på antibiotika och luftrörsvidgande medicin. När föräldrarna för tredje gången efter tre månader söker hjälp igen för att flickans besvär inte försvunnit så genomfördes en röntgenundersökning som avslöjade hasselnöten i luftrören.

Flickan sändes då vidare till Skånes universitetssjukhus där flickan under narkos fick nöten avlägsnad. Efter operationen fick den tvååriga flickan stanna kvar på sjukhuset i flera dagar eftersom hon vid det laget insjuknat i influensa.
Händelsen är lex Maria-anmäld.
Men man frågar sig vad för läkare som där är på vårdcentralen och likaså på barnakuten som inte lyssnar på föräldrarna när de säger att besvären kom efter att flickan haft en hasselnöt i halsen?

Man undrar var dessa läkare fått sin utbildning då de inte undersöker patienterna ordentligt?
För hade de vid första undersökningen på barnakuten röntgat tvååringen så hade nöten upptäckts redan då och barnet hade sluppit lida under tre månader.
Är det denna vården som Annika Strandhäll anser vara i världsklass så är världen bra illa ute?
Då är frågan om där finns någon läkarvård att överhuvudtaget tala om.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/tvaaring-hade-hasselnot-i-halsen-i-tre-manader?fbclid=IwAR1fBSITmKYcd-MhIC_2tjW4KegN7b7Ngk9tLxo6mdVSN11DSAolzxarCtU

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *