Mikael Damberg säger: “Tror alla partier måste se sig i spegeln” angående saktfärdigheten om terrorlagstiftningen. Jag frågar då “alla”? För SD har förespråkat ny terrorlagstiftning sedan 2016.

av | 15 mars, 2019

Mikael Damberg sade i Aktuellt att det finns en stark framåtdrift i arbetet med att lagföra återvändande IS-terrorister.
Men finns de det, finns det ambition att lagföra och döma dem?
Ja, kanske i dagsläget finns det en sådan ambition. Men det fanns ingen sådan för bara något år sen, det är en sak som är säker för då hade den rödgröna regeringen redan lagt lagförslag om att kriminalisera medverkan i terrororganisationer.

Men att de inte gjort detta kan ha sina rutiga och randiga skäl, för då hade det varit risken att de själva suttit inför skranket med sitt stödjande av exempelvis det terrorstämplade Hamas och andra liknande organisationer.
Att nu Damberg säger att alla partier måste se sig i spegeln och fundera på varför vi inte hade den här lagstiftningen tidigare.
Så säger jag bara varför lyssnade och lyssnar ni inte till Sverigedemokraterna?
Hade ni anammat det de föreslog redan 2015-2016 så hade vi haft en lagstiftning redan.

Men nä, då var det rasistiskt och fascistiskt att föreslå något sådant, då fick islamisterna öppet propagera för IS och för flera andra terrorsekter i Sverige. De blev till och med påhejade av vissa riksdagsledamöter.
Men som sagt var “sent ska syndaren vakna” heter det och ni socialdemokrater och Miljöpartister tillsammans med Vänsterpartister och Centerpartister har vaknat sent, i mina ögon allt för sent. För denna föreslagna lag kommer inte att kunna döma någon av dem som varit och begått terrorbrott för IS. Den är ju inte retroaktiv i sitt dömande så dessa terrorister kommer att gå fria från svensk rättvisa och kommer att få vandra fritt på våra gator och torg.

Så det stämmer att vissa politiska partier behöver se sig i spegeln, och där är det parti du tillhör ett av dem, men att alla skulle behöva göra det är helt fel för där är de som kämpat i motvind men som nu får visst gehör för sina förslag.
Men som sagt var det är alldeles för sent och alldeles för lite som görs, men det är som vanligt när det gäller Socialdemokratin och straff. För ni har ända sedan 60-talet varit för att släppa fångarna fria och helst låsa in offren.
Sen frågan om en internationell tribun som skulle döma dessa terrorister är nog välmenande men den kommer inte i praktiken vara genomförbar då så många länder är emot det och kommer att låsa en sådan rättsinstans.

För där är länder som menar att en sådan tribunal också ska straffa Assad och hans regim medan andra understöder honom och Syrien och då kommer allt bara rinna ut i sanden.
Så det jag kan se framför mig är att Europa stödjer det kurdiska folket och hjälper dem att döma dessa IS-terrorister. Stödjer dem med pengar så att de kan straffa och utdöma straff. Hjälpa dem med att ordna fängelseläger där de kan hålla dessa instängda fram tills deras straff är slut. Förhoppningsvis för resten av dessa terroristers liv.
Och detta ska även gälla för de IS-kvinnor som vissa svenska politiker tycks tro är helt oskyldiga.

https://www.fplus.se/damberg-tror-alla-partier-ma…/a/Qlda7Q…
http://www.riksdagen.se/…/aktuell-debatt-om-hantering-av-is…
http://tt.omni.se/politiskt-tryck-pa-hojda-terrors…/a/a258L2
https://www.riksdagen.se/…/…/atgarder-mot-terrorism_H4022299

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *