Vi betalar bara mer och mer men får allt mindre tillbaka för våra skattepengar. Känns det igen?

av | 15 mars, 2019

Har ni tänkt på hur man “smyghöjt” många avgifter i samhället de senaste åren? Det är allt från självkostnaden i sjukvård och tandvård, kommunala avgifter som vatten, avlopp och sophämtning. Boendet, där elen har blivit oerhört mycket dyrare för att inte tala om drivmedel för att ta sig till jobbet. Resor har överlag blivit dyrare. Försäkringar påverkas ju av att det blir allt stökigare runt omkring oss och höjs därför.

Skatterna har gått upp i de flesta kommuner. De senaste tio åren har kommunalskatten höjts i 270 av 290 kommuner. Värst är det i lite mindre kommuner som ligger en bit bort från större städer.
Ju färre invånare man har desto färre ska dela på kostnaden för den offentliga servicen.

Men har vi då fått det så mycket bättre för alla dessa pengar vi betalar?

Vi betalar alltså bara mer och mer men får allt mindre tillbaka för våra skattepengar. Känns det igen?

Detta till trots att vi är och har varit mitt i en högkonjunktur sedan flera år tillbaka.

Nu är ju, tack och lov, svensken en ovanligt tålig person, en rättskaffens och rejäl medborgare som inte klagar på petitesser som höjda skatter och avgifter utan med stor förståelse och ödmjukhet, utan att knorra, snällt tar upp plånboken och betalar, inte bara för sig själv utan lika glatt för alla andra också.

Det är ju härligt ändå att det finns pengar att ta av, mycket pengar, men nånstans undrar man ju ändå om vi lägger pengarna på rätt saker?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *