Därför fick Örjan Ramberg sänkt straff för misshandeln av Josefin Nilsson

Örjan Ramberg har nog in i det allra sista hoppats på att den specialbehandling han åtnjutit som upphöjd skådespelar skulle gälla hela vägen.

Han trodde kanske till och med att hans förklaring att de brott han begått mot den bortgångne Josefine Nilsson skulle vara något ”folk egentligen inte bryr sig om.”

Han tänkte sig säkert också att eftersom ” människan är dessutom död och inte kan höras” skulle vara en garant för att hans liv och karriär skulle rulla på precis som vanligt.

Så fel han har. Ramberg karriär är över. Den fick han dessutom avsluta i skam och jag hoppas att han någon inser vilken smärta han åsamkat andra, inte minst Josefin Nilsson.

Vila i frid Josefin, vi kämpar vidare för din upprättelse ❤️

Expressen…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. Varje krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH 0735 29 63 35

17 reaktion på “Därför fick Örjan Ramberg sänkt straff för misshandeln av Josefin Nilsson

 1. Christer

  Vilket Svin, blir inte förvånad.
  Vad känner Körberg, bästa kompisen , han är totalt tyst, fegt så inne h-vete.
  Kvinnor, vi gör vad vill med dom, sa killar på -80 och – 90 talet
  Tack du 😂

  Svara
 2. Christer edström

  Något är fel med flera av våra teater människor, eller , är det fel på mig !

  Svara
 3. Christer edström

  Något är fel med flera av våra teater människor, eller , är det fel på mig !
  Idioter är dom flera , bla Örjan Ramberg

  Svara
 4. Birgitta Larsson

  Man mår såå illa ! Huur kan en människa leva vidare när allt detta kommit fram ! Han får nog flytta till Sibirien eller längre bort! SÅ in i helvete ELAK!

  Svara
 5. Jacob Hansdon

  Skulle vara oerhört intressant att också höra vad Måns och Felix Herngren säger om det fsktum att Örjan Ramberg engegerades till Solsidan trots att de givetvis via partnern Hanned Holm var väl medvetna om hans misshandlande bakgrund.

  Svara
 6. Kerstin Jansson

  Våldet mot kvinnor, barn och närstående finns i alla samhällsklasser och utövas inom alla yrken. Hoppas uppmärksamheten i detts fall får människor mer upplysta.

  Svara
  1. Gerd Jansson

   Avskeda honom från Dramaten !! Låt honom aldrig komma igen. En sån som han ska brinna långsamt i helvetet!!!!

   Svara
 7. Daniel

  Tre månader för vållande till annans död..lagen är inte lika inför alla.

  Svara
 8. Annika från Borås

  Vilket samhälle vi lever i där folk får göra som de vill blev både arg och ledsen när jag såg dokumentären att en människa ska behöva lida så det är grymt.
  VILA I FRID JOSEFIN♥️

  Svara
 9. Sjuka Sverige.

  En skitstövel !!!

  Att våra kvinnor och barn i Sverige gruppvåldtas och den otroligt stora risken för AIDS som följd av detta sinnessjuka brott, pratas det inte om.
  Vilka som gör dessa brott, vet alla vakna, upplysta och icke naiva, vilka de är.

  Det är tydligen viktigare att prata om att plast sugrören, förstör naturen, än att våra kvinnor och barn för sina liv förstörda….sjukt, sjukt, sjukt !!!

  Fler eller noll av dessa sjuka brott…DU VÄLJER !

  💛 till Josefin.

  Svara
  1. Johnny

   Idiot är du som skriver, sjuka Sverige. Detta handlade om en infödd svensk man som begår hemska brott och du börjar snacka skit om något helt annat. Vilken mupp du måste vara!

   Svara
 10. LarsJohan Svensson

  ”Människan ( Josefin Nilsson) är ju död”, säger den känslomässigt döda Dramatenskådespelaren Örjan Ramberg. Hoppas Sveriges ’fega rättsväsende’ nu förstår sitt urusla handlande! Tre månaders straff för ett mångårigt pågående mord!

  Svara
 11. Julia Karlsson

  Tycker att det är hemskt hur en människa ska behöva leva med detta våld i så många år och dör utan att få upprättelse. Stackars Josefin Nilsson❤ En sån människa som hon hade behövt få ännu mera av det goda i livet. Istället fick hon leva i skräck och lida. Må hon finna frid!

  Svara
 12. Elias

  Oj…. Ett sånt hat och ett sådant förakt som visas i detta kommentarsfält. Hur klarar ni ens av att leva med er själva? Josefin själv ville inte sprida hat utan förståelse och mod för att få bukt med problemet med våld i relationer.

  Angående titeln:
  För den som läst rättegången är det mycket lätt att se varför han fick mycket lätt straff. Båda två var mycket berusade vid tillfället och Josefin själv var våldsam i grälet de hade. Många av de skador Josefin hade från det tillfället kunde alltså inte kopplas till Örjan utan till de möbler och en stor glasskål som hon själv förstörde. Båda hade stora minnesluckor kring det hela. Det han sedan dömdes för var den spark han gav henne i magen. Hon fick alltså inga fysiska men från den misshandeln. Ryggskadan som alla pratar om nämns inte alls i rättegången.

  Det dokumentären inte talar mycket om är flera bilolyckor Josefin var med i (som passagerare, hon hade inget körkort). En av dessa gav både henne och systern whiplashskador och Josefin hade efter det stora problem med huvudvärk och nackont. Dessa olyckor kan mycket väl ha påverkat hennes rygg, likaså hennes många år i teaterbranchen. Den som faktist har sett henne på scen där vet att hon var en mycket livlig och rörlig artist. Vem har inte fått ont i ryggen efter ett aktivt liv?

  Hennes död har bekräftats bero på att den smärtlindring hon fick utskriven på recept var på för hög dos. Hennes kropp var i dåligt skick efter operationen av hennes höft (och tidigare operationer) och hon hade ett förstorat hjärta (både bildligt och bokstavligt…). Den höga dosen smärtlindring blev till slut för mycket för hennes kropp.

  Hennes psykiska mående är en helt annan sak. En misshandel i nära relation sätter alltid sina spår och med tanke på hur många år av fysisk smärta iom de bilolyckor hon var med om och de smärtor hon led av i rygg/nacke/huvud så har hon inte haft rätt förutsättningar att se frammåt. Som tur är hade hon familj och vänner som gav henne ljus i livet!

  Och ett slutorrd:
  Släpp allt hat och förakt, det är inte vad Josefin ville ha i vår värld. Det vi alla måste jobba på är att bli bättre människor! Våld är en spiral och det är den vi måste bryta, inte genom straff utan genom förbättring. Våga låt människor växa upp och bli lämna sina problem bakom sig!

  Svara
  1. Henrik Lilja

   håller med dig. Hatet förtär och Josefines död ska inte kopplas samman med hat. Hon är värd bättre. En vacker själ för sårbar för en hård och kall värld.

   Svara
  2. Hajo

   Personligen anser jag att det är fel av en man att slå en kvinna.
   Det är oftast stor skillnad i muskelmassa och vikt.
   Även om karln är lönnfet som en gris pga kokain, rödvin, oxfilé, flamberad hjortstek eller brässerad duvunge.. så är det mer power i en mans våld än en kvinnas.

   Beskrivningen ovan stämmer bäst in på personer inom våldtäktsvänstern…

   Män inom våldtäktsvänstern övergreppar Alltid feministiska vänster-hens. Då gör det ingenting…..

   Jag har ingen åsikt om Josefin därför att jag vet ingenting om henne

   Svara
 13. Hajo

  Ett lysande exempel är de 2 kurdiska nationalsocialisterna som åkte dit… Stand Up Comedy?
  Häckla och spotta på svenskar…….
  Det är populärt ibland svenska vänstern… Åk till Kurdistan och spotta på kurderna…..

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *