Kommunstyrelsens ordförande i Sölvesborg Louise Erixon kallar till möte i kväll efter knivbråket i natt

Av | 30 mars, 2019

Louise Erixon kallar till ett omedelbart möte med bland andra kommunchefen och säkerhetssamordnaren i kommunen, detta efter fredagskvällens knivslagsmål i Sölvesborg.
Mötet ska ske nu på lördagskvällen. Erixon som själv ska ha varit på plats och bevittnat det stora polispådraget.
Hon säger till Sydöstran: “Jag kommer aldrig att acceptera att att detta våldsamma fenomen blir en permanent del av Sölvesborgs stadsbild.”

Hon säger också att man haft bekymmer med gängslagsmål tidigare, men sannolikt inte så allvarliga.
Hon fortsätter med att säga: “Jag hoppas innerligt att alla inblandade klarar sig med livet i behåll.”
Från den nya politiska ledningen i Sölvesborg har man tidigare tagit initiativet till och avsatt medel för säkerhetshöjande insatser kring centrum och stationsområdet.

Det innebär att där ska finnas särskilda ordningsvakter med vissa polisiära befogenheter. Det omedelbara mötet som Erixon nu kallat in till är för att diskutera vad man på både kort och lång sikt kan göra från kommunens sida för att stoppa våldet. Fokus ligger på att få i gång de säkerhetshöjande insatserna i centrum. så snabbt som möjligt. Brottsförebyggande rådet har också kallat in till ett extramöte på onsdag där den uppkomna situationen ska diskuteras.

Enligt polisen ska fredagens bråk ha skett mellan två falanger, men vad det är för falanger talas det inte om.
Handlar det hela om olika sportfalanger, eller är det olika politiska falanger?
Handlar det om olika religiösa falanger eller vad är det för några, eller är det olika falanger av narkotikaförsäljare?
Ja, tids nog lär det säkert komma fram vad det var för några som använde både baseballträ och knivar när de ska göra upp med varandra.

Men en sak är i alla fall redan klar enligt min mening och det är att Louise Erixon visar handlingskraft när hon redan dagen efter denna händelse kallar till ett möte för att få ordning och reda på de förslagen om säkerhetshöjande åtgärder de lagt i kommunalfullmäktige. Jag undrar om någon annan kommunalordförande hade handlat så kvickt och så resolut som hon gjort i detta fall.
Nu är det bara frågan vad hennes politiska motståndare kommer att säga, vad de kommer att påstå denna händelse berodde på och om de tycker Erixon handlade i hast eller inte.

https://www.expressen.se/…/storbrak-med-baseballtra-flera…/…
http://www.sydostran.se/…/kommunen-kallar-till-krismote-ef…/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *