Tino Sanandaji: Ju mindre objektiv statistik som finns, desto lättare är det för media och politiker att ljuga och förfalska verkligheten.

Sverige har ett växande antal områden som är så brottsdrabbade att polisen har ”svårt att fullfölja sina uppdrag”. Tack och lov har våra politiker kommit på en ansvarsfull lösning som en gång för alla fixar problemet. Expressen:

”Polisen: Listan på utsatta områden kan bli hemlig. Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande i Uppsala, säger till DN att han vill ha bort Gottsunda från listan så fort som möjligt.– För oss var det förödande att hamna på den. I ett läge där vi behövde få hit investeringar och planerade för byggandet av nya bostadsrätter fick Gottsunda i stället en kraftigt negativ stämpel”

DN postmoderna tes är att det är listans fel att vissa områden förknippas med brott, när det i själva verket beror på den objektiva verkligheten. Gottsunda är ett litet område med tio tusen invånare. Ett urval rubriker senaste året:

• Skjutning vid Gottsunda centrum
• Skjutning mot pensionärspars lägenhet i Gottsunda
• Gottsundaskolan förstörd i brand – två tonåringar gripna
• kraftig explosionen mot socialkontoret i Gottsunda
• Skottlossning i Gottsunda – trodde det var raketer
• Polispatrull utsatt för stenkastning
• Man skjuten i båda benen i Gottsunda
• En man hittades knivskuren i huvudet i Gottsunda
• Kvinna attackerad med yxa utomhus i Gottsunda
• Ordningsvakter i Gottsunda ska ha känt sig så hotade av ett gäng ungdomar under söndagskvällen att polis kallades

Tror S att man kan lura i folk att detta är normalt? Det finns inga bevis på att brott orsakas av att vi mäter brott, och det är löjligt att tro att speciellt många sitter och tittar igenom exakt vilka områden som finns på polisens lista.

Att politisk korrekta så gärna vill hemlighålla beror på att fakta står i för deras kampanj att lura folk att tryggheten ökar och att brott saknar koppling till invandring. Ju mindre objektiv statistik som finns, desto lättare är det för media och politiker att ljuga och förfalska verkligheten.

Det är en obehaglig auktoritär agenda som ingen liberal kan stödja. Hursomhelst spelar det ingen roll om polisen böjer sig för mörkret och försöker sopa data under mattan. Det finns gott om brottsstatistik på geografisk nivå, om de hemligstämplar kommer jag göra en egen lista och offentliggöra vilka utanförskapsområden som är brottsdrabbade.

Tino Sanandaji


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *