Explosion i flerfamiljshus, en person allvarligt brännskadad.

Av | 7 april, 2019

En explosion inträffade under gårdagskvällen i en lägenhet i ett flerfamiljshus i Hestra i Gislaveds kommun.
Räddningstjänsten, polisen och ambulansen fick in larmet om händelsen klockan 21.52 på lördagskvällen. När räddningstjänsten anlände några minuter efteråt så kunde de släcka den brand som uppstått vid explosionen. De kunde också konstatera att personen i lägenheten och en granne var skadade, personen i lägenheten en man i 30-årsåldern hade svåra brännskador och fick föras med ambulanshelikopter till sjukhus. Grannen som bodde ovanför hade hoppat från sin lägenhet och fördes till sjukhus i ambulans med benbrott.

Läget för den 30-åriga mannen är allvarligt och han ligget nersövd och enligt vakthavande befäl på polisen region Öst Martin Detterström är det osäkert hur det kommer att gå för honom. Polisen misstänker att det är bensin bensin som exploderat eller fattat eld på något sätt. Men det är inte ännu utrett enligt SOS Alarms presstjänst.
Räddningstjänsten sände även in rökdykare i lägenheten för att säkerställa att inga fler skadade fanns kvar i den exploderade och brända lägenheten, men de fann ingen mer skadad. Det samlades snabbt många nyfikna utanför huset, och många är upprivna, kanske i chock över det som hänt.

Rönmark säger: “Vi kommer fortsätta arbetet på plats för att se till hur folk mår och för att se vad det blir för efterarbete.”
Polisen misstänker alltså att det rör sig om bensin, men de vill ännu inte gå ut med vad som orsakat explosionen.
Däremot säger Johan Rönmark: “En hel fönsterkarm och balkongdörren har tryckts ut kraftigt. Även balkongräcket har böjts rejält och ligger som en krok utåt.”
Så skadorna efter explosionen är tydliga. Man kan läsa på polisens hemsida att Den brännskadade mannen är formellt gripen, men har ännu inte kunnat höras av polis.

I nuläget finns det inget som tyder på att någon utomstående skulle ha placerat ut något explosivt föremål, eller kastat in det i lägenheten, för att orsaka branden.
Brottsrubriceringen för explosionen är i nuläget allmänfarlig ödeläggelse, men den kan ändras under utredningen.
Under dagen kommer en teknisk undersökning av lägenheten att genomföras.
Även kommunens krisgrupp är aktiverad för att hjälpa och stötta de som bor i närområdet.
Men man undrar vad denne man hittat på i lägenheten?
För om polisen anhållit honom så är han nog inte oskyldig till det inträffade.

https://www.svt.se/…/explosion-vid-flerfamiljshus-i-gislaved
https://www.aftonbladet.se/a/4q3wgG…
https://www.expressen.se/kva…/explosion-i-flerfamiljshus-2/…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *