Rån mot unga har tredubblats i Huddinge

”På tre år har antalet anmälda rån mot minderåriga i Huddinge tredubblats. Dyra mobiler och märkeskläder längre ner i åldrarna kan vara en anledning, tror polisen. I Trångsund har rånen lett till att skolbarn inte får gå hem själva från skolan längre.”

De unga som rånar måste stoppas och tas av banan! Det är förskräckligt att vi ser en sådan ökning av brott mot så unga människor. Det här skapar inte bara rädsla, det skapar hat och stora problem i samhället.

Vad är roten då till dessa problem? Frågar man våra politiker så är svaret oftast: Unga på drift. Ställer du samma fråga till nämnda kommun så har de inget svar att ge överhuvudtaget, däremot ger de ett tips till alla föräldrar: att ”inte köpa fina jackor till sina barn” och att polisanmäla rånen. I övrigt finner kommunen ingen anledning att vidta några extra åtgärder.

Alla vill numer bekämpa kriminaliteten, utom Huddinge uppenbarligen. De skjuter över ansvaret på föräldrarna som ska rädda sina barn genom att handla kläder åt sina barn på second hand och ge dem mobiltelefoner hämtade från stenåldern.

Om man ska ta itu med den här utvecklingen måste man också orka se hela sanningen. Många inleder sin kriminella bana i våra särskilt utsatta områden. Och ve och fasa, många av dessa barn som hamnar i kriminalitet, lever i ett land som till varje pris vill undvika fängelsestraff för den som är under 18 år. Istället är det socialtjänsten som ska hantera buset.

Vi vill inte sätta unga tonåringar i fängelse men handen på hjärtat, socialtjänsten har inga resurser att hantera dessa heller. Resultatet blir att unga kriminella lugnt kan fortsätta att sätta skräck i sitt område, så som i Huddinge.

Det innebär att barnen i Huddinge kommun och andra drabbade kommuner kommer tvingas leva i skäck och under hot att bli rådande, i värsta fall också misshandlade.

Läs artikel här…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *