“IS-återvändarna värda en andra chans”?!?

Jösses, var ska man börja?

• Virk ämnar bekämpa ”islamofobi”. Frågan är hur bra han är på det? Känner den som läser detta ”Gud vad klokt! Hans organisation borde få mer pengar och stöd från politiker”? Tänker den som läser detta ”vad kloka och vettiga de här mediamuslimerna är!”?

• På tal om andra chans. Den som vill erbjuda den bör definiera vad som krävs för att kunna säga att personen korrekt har nyttjat denna chans samt vad som bör göras om han anses ha missbrukat och försatt denna chans.

• Slutligen, den som propagerar för givande av andra chans bör ge den själv istället för att uppmana andra:
Som religiös ledare kan väl Virk själv ”put his money where his mouth is” och träffa dessa radikala sunniter som anser hans nutida Indienflummiga gren av islam vara apostasi.
De som han vill ge en andra chans till skulle gärna se honom död lika gärna som de gör med shiiter och ateister.

Han kan väl förklara för dem varför han deltog i Israeliska ambassadens fest för årsdagen av Israels bildande (där jag träffade honom och tänkte att han nog kunde vara vettig).
Som tur var åsidosatte jag inte mina fördomar (läs, tidigare erfarenheter) och drog inga förhastade slutsatser om hans klokhet. ”En soft imam är trots allt en imam.”
Så mycket för att bekämpa ”islamofobi” förresten. Om du inte kan skapa förtroende för dig själv, en enda person, hur ska du få folk att digga en hel folkgrupp vars representant du försöker sälja in dig själv som?

Nima Dervish, på facebook

Läs i Dagens Samhälle…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *