Löfven har tagit klivet från att leda Sverige som en humanitär stormakt till att bli ledande i klimatfrågan?!?

Vår skojfriske statsminster har talat i Bryssel om:

Abba. Zlatan Ibrahimovic. Och Greta Thunberg. Och Thunberg är Stefan Löfven näst efter ABBA och Ibrahimovic mest stolt över. Allra stoltast är han över de demonstrationer Greta inspirerat till.

Det är verkligen något att vara stolt över, att inspirera till skoltrots och bidragsfusk. Eller har Löfven glömt bort den förälder som stolt berättade om att han VABBADE för att kunna ta sitt barn till en av de demonstrationer Greta inspirerade till.

Det spelar ingen roll för Stefan Löfven för här finns viktiga PK-poäng att hämta. Löfven har tagit klivet från att leda Sverige som en humanitär stormakt till att bli ledande i klimatfrågan. Hans hybris har fått ny livsluft. Undrar just vilken skada han ska hinna ställa till med i den här frågan innan någon sätter ned foten?

Sedan pratade Stefan Löfven om vikten av att EU står upp för sina ”demokratiska värderingar och genomför gemensamma lösningar på gränsöverskridande problem, som till exempel flyktingströmmar, terror och klimathot.” Långt borta var dock pratet om mitt Europa bygger inga murar och Sverige som humanitär stormakt.

Det där med demokratiska värderingar är intressant. Måste man inte som statsminster förstå vilka de är innan man kan tala till andra om dem? Och ska verkligen Stefan Löfven tala om terrorhot och flyktingströmmar? Länder som gränsar till Sverige rustar förmodligen i skrivande stund för att förhindra att drabbas av konsekvenserna av Löfvens ansvarslöshet i dessa frågor. Jag är inte så säker på att de vill bjuda återvändande terrorister till bords så som Löfven vill.

Jag är dock förundrad över att Stefan Löfven ännu har ett så pass stort förtroende som han har. För det har han, utanför vår del av kritiken. Hur är det ens möjligt? Förstår verkligen inte väljarna att Socialdemokraternas politik tillsist även kommer drabba dem på ett sätt de inte önskar. Och inte bara dem utan också deras kommande generationer? Eller hoppas de på att Socialdemokraterna ska nyktra till?


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *