MALMÖ BRINNER (fortfarande)

Av | 9 april, 2019

Anlagd brand i gummimattor på Limhamns idrottsplats

Anlagd brand i lager av gummimattor på Limhamns idrottsplats vid 11.37. När brandstyrkorna rullade ut från brandstationerna på Centrum och Hylliestationen såg man en svart rökpelare komma från Limhamnshållet. Framme på platsen såg man att det brann i ett större lager av underlag till konstgräset. Släckning med slangledningar påbörjades men efter en stund rekvirerades en hjullastare för att brandpersonalen skulle komma åt att släcka i de tätt packade gummimattorna. Enligt kommunens personal är det underlag som tidigare använts på Gamla IP som brinner. Enligt uppgift skall det handla om stora värden som går upp i rök. Limhamns idrottsplats har under senare år drabbats av flera anlagda bränder samt skadegörelse. Även fotbollslagen som spelar på idrottsplatsen känner ibland otrygghet då ungdomsgäng härjar på idrottsplatsen på kvällar. Kommunen har tidvis behövt anlita vaktbolag för att bringa ordning vid idrottsanläggningen. Kommunen har dock bestämt att idrottsanläggningen ska vara öppen för allmänheten större delen av dygnet.

 

Ny och gammal skadegörelse på Limhamns idrottsplats

En väktare bevakade vid 16.30-tiden brandresterna på Limhamns idrottsplats. På och runt idrottsplatsen syns spår efter tidigare skadegörelser. Men trots detta vill inte kommunen stänga idrottsplatsen på kvällar.

 

Träbyggnad övertänd i Pildammsparken

En träbyggnad troligen tillhörande utedagiset i Pildammsparken brann vid 19.40-tiden (på måndagen). När brandstyrkorna kom fram var träbyggnaden helt övertänd. Branden hotade även att sprida sig till närstående träd och buskar. Rökdykare med två slangledningen släckte från båda sidor av byggnaden. Efter ca 20 minuters släckning hade branden avtagit i intensitet och eftersläckning påbörjades. Eftersom branden varit så intensiv har byggnadens hållfasthet underminerats säger brandbefälet på platsen. I nuläget har brandpersonalen kallat en representant för kommunen till platsen för att rådgöra om byggnaden skall rivas eller kommunen kan ombesörja någon form av bevakning under natten så ingen skadar sig om byggnaden rasarsamman. Polisen uppger på platsen att de inte vet om branden är anlagd.

Pppress…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *