SJUKVÅRDEN. Är det meningen att vården ytterligare ska försämras bara därför att vissa inte klarar kunskapsprovet?

Detta inlägg blev censurerat och borttaget både på hemsidan och på facebook.

Här får ni texten igen med ny rubrik.

Men herregud! Om utländska läkare inte klarar av det prov som ska avgöra om de är dugliga läkare på grund av språksvårigheter både i svenska och engelska lär de ju inte förstå något de läser inom svensk sjukvård.

Ponera detta. Du kommer till vården och blir tilldelad en utländsk läkare som måste inte bara reda ut din sjukdomshistoria utan också förstå det du säger.

Den utländska läkaren ska då först läsa vad andra läkare skrivit och vilka diagnoser som ställts tidigare. Vad händer om tidigare läkare använt akademiska termer eller skrivit på engelska? Hur ska den utländska läkaren förstå vad den läser i det fallet?

Och vad tusan är man ute efter? Är det meningen att vården ytterligare ska försämras bara därför att vissa inte klarar kunskapsprovet? Vilka är viktigast här, läkarna eller patienterna? En sak är väldigt säker. Om vi släpper igenom mediokra läkare som inte klarar av ett kunskapsprov vare sig på svenska eller engelska kommer det kosta mer än vad smakar både i rena pengar och i människoliv.

Är det inte på tiden att någon i det här landet börjar sätta de svenska medborgarna i det första rummet och slutar upp med att vara snälla och bussiga mot alla utlänningar som vill men som inte klarar av de krav som arbetats fram genom lång erfarenhet och krav på patientsäkerhet.

Sverige ställer orimliga krav på utländska läkare…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *