Hot mot bönder stoppade kosläpp

Av | april 10, 2019

Djurrättsaktivisterna blir mer och mer militanta, de hotar och trakasserar bönderna och deras familjer. Inte ens barnen går fria från detta hotandet och hatandet.
Man ställer sig frågan vart det är på väg och när polisen ska göra något åt dessa djurrättsaktivister?
Inte ens kosläppen som brukar vara en glädjens dag inte bara för korna kommer nu att ställas in på många håll i Sverige, och detta bara för att många av mjölkbönderna blivit hotade till livet.

I Gästrikland kommer ingen av Arlas gårdar att ha några offentliga kosläpp i år på grund av det ökade hotet mot dem.
Lotta Zetterlund som är ombudsman på LRF Gävleborg säger: “Dessa djurrättsaktivister är inte individer som månar om djuren. De vill bara bråka.”
Dessa aktivister bryter sig in i lagårdar, i grisstallar och hönshus utan en tanke på vad de ställer till med. Dessa aktivister vet inget om djurhållning, inget om hur djuren föds upp eller behandlas.

Och vad gör myndigheterna åt detta, Palle Borgström ordförande i LRF mötte i fjol justitieminister Morgan Johansson och han som vanligt kraftåtgärder mot dessa hot och mot all vandalisering som dessa aktivister ställer till med. Men vad händer, jo om någon bonde eller djurhållare stöter på en sådan och försöker stoppa dem så är risken att bonden eller djurhållaren själva blir åtalade och dömda.
Så vad hjälper det att Morgan Johansson lovar hårdare tag när polisen inte mäktar med att även ta hand om dessa aktivister?

Nä, i dagens Sverige verkar det som om det är aktivisterna och deras rättigheter som går före den laglydiges rätt till ett lugnt och stilla liv.
Det är tydligen deras rättighet att få förstöra, hota, misshandla, före markägarens rätt att försvara sin gård, sitt uppehälle.
Man frågar sig gång på gång vart Sverige är på väg när en begränsad grupp med aktivister kan få förstöra, hota och trakassera en hel yrkeskår mara för att de inte lever efter dessa aktivisternas önskemål?

Lyssna gärna på Youtube-filmen där en av dessa utsatta bönder sitter i TV4 Nyhetsmorgon och berättar vad hon och hennes familj blivit utsatt för.

https://www.atl.nu/lantbr…/hot-mot-bonder-stoppade-koslapp/…
https://www.svt.se/…/hotade-bonder-staller-in-populara-kosl…
https://www.aftonbladet.se/…/lrf-moter-justitieministern-om…
https://www.youtube.com/watch?v=uAy-9M0ZJTc
https://www.skaraborgslanstidning.se/…/minkfarmare-atalade…/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *