IS-TERRORISTER. Vi kan inte acceptera en situation där svensk politik sätter sig över medborgarnas säkerhet för att plocka godhetspoäng

Nu har jag förmodligen läst landets töntigaste krönika. Krönikören Nils Karlsson förfasar sig över Staffanstorps förslag om ”att vägra återvändande IS-terrorister kommunal service – allt från sophämtning till ekonomiskt bistånd. Alla vet att det både är omöjligt och olagligt att göra det men i Staffanstorp är godhetssignalering viktigare än andra angelägenheter.”

Omöjligt är inget och viktigt är att sända ut rätt signaler till IS-terrorister. Fast det anser inte Nils Karlsson. För honom är det här bara ren populism och endast ett nonsenutspel. Dels därför att Karlsson tycker att det är fånigt, dels därför att han menar att det är skamlöst att ”utnyttja” ett folkmord för något han kallar för ”personlig marknadsföring”.

Att bruka ord som fånigt och nonsens om ett så allvarligt ämne där också ett förslag inom svensk politik för första gången visar respekt både för offren och svenska medborgare, är det löjliga och respektlösa. Det är faktiskt skamlöst att inte inse hur viktigt det är att visa att man vill ta fram hårdhandskarna gentemot dessa mördare.

Nils Karlsson oroar sig dock mer för att andra politiker ska ta efter Staffanstorp än för att vi har politiker som vill ge IS-terrorister bidrag, bostad och annat för att underlätta deras liv i Sverige. Jag hoppas verkligen att andra politiker tar efter Staffanstorp och att Staffanstorp fortsätter med att sända ut dessa signaler.

Vi kan inte acceptera en situation där svensk politik sätter sig över medborgarnas säkerhet för att plocka godhetspoäng, för det är verkligen ett sluttande plan när Sverige som land tvingas pyssla om och värna IS-terrorister för att vissa politiker vill göda sitt ego och slå sig för bröstet för att kunna säga: Vi är en humanitär stormakt.

Dessa politiker är extrema och är på god väg att införa en slags amnesti för brottslingar i sin helhet. Se bara på hur våldtäktsmän behandlas? De ses som offer för andra orsaker. Se bara på hur Akilovs offer Ebba behandlas långt efter sin bortgång. Hennes grav får skändas om och om igen. Se bara på hur blåsljuspersonal får behandlas. De får acceptera att få sten och annat kastat emot sig.

Jag hoppas på fler avsteg. Alltså borde vi inte ”bara titta på Staffanstorp när de viftar med sin godhetsflagga, skaka på huvudet och säga ”Staffanstorp, gå hem. Du är ful”. Vi borde istället läsa Nils Karlssons krönika och säga, gå hem. Du är förvirrad.

Läs krönikan här…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *