Tino Sanandaji: Kontantrån är dock inte enda utmaningen som möter barnen.

Majblomman är Sveriges största barnhjälpsorganisation. Som traditionen lyder säljs blomman sen 1907 av barn för att samla in pengar till andra barn. Dock har Sveriges trygghet nu ökat till rekordnivåer vilket välsignat oss med ett nytt vårtecken i form av angrepp mot majblomsbarn.

TV4: ”12-åriga Klara som sålde majblommor mitt på torget blev rånad på pengar av äldre ungdomar. ”De hotade mig med att göra mig illa och trängde in mig så jag inte kunde gå nånstans”

I år kan barnen ta betalt genom Swish i stället, de uppmuntras att övergå till mobilappen för att bla. minska rånrisken ”Drottningen köpte första majblomman med Swish. Drottning Silvia är Majblommans högsta beskyddare och den som köper årets första blomma”

Kontantrån är dock inte enda utmaning som möter barnen. SVT: ”Två barn som stod och sålde majblommor utanför en butik på Höglandet blev under torsdagen påhoppade av en man som satt på samma ställe och ansåg att de inkräktade på hans område. De båda barnen stod utanför butiken och sålde majblommor, men en man som satt utanför samma butik och bad om pengar var inte nöjd med sällskapet och ska enligt anmälan ha gått fram till barnen och slagit till dem för att få dem att flytta sig”

Svenska kriminologer försäkrar dock att brott är ett nollsummespel, om tiggaren inte slagit barnen hade en svensk tydligen gjort det i stället. Dessutom kan vi faktiskt inte förbjuda fattigdom, därför måste vi helt enkelt acceptera organiserat yrkestiggari genom ett EU-kryphål och som bäst anpassa oss, som efter ofredande mot barn i Eslöv: ”Majblommeförsäljare får informationsskylt på rumänska…Vissa barn har känt sig skrämda av den händelsen. Därför vill vi förklara vad majblomman är för något, att barnen hjälper andra barn som har det svårt ekonomiskt. Och vädja om att ge barnen utrymme”

Tino Sanandaji


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *