Tino Sanandaji: Att dumpa flyktingarna på landsbygden var en cynisk bluff mot orter som av nostalgiska skäl blint litar på S

Av | april 14, 2019

Jag kritiserade de som hävdade att invandring skulle rädda landsbygden, men får erkänna att de fick rätt i Filipstad, där befolkningen nu växer och knäcker kommunen.

Expressen: ”Vem hör nödropet från Filipstad? Filipstad håller på att knäckas av skenande socialbidrag” ”Filipstad har flest socialbidragstagare i hela landet i relation till befolkningen. Av stadens drygt 10000 invånare är över 2000 utomeuropeiskt födda. Hela 80 procent av de vuxna i den gruppen saknar jobb och ytterligare tio procent befinner sig i arbetsmarknadspolitiska åtgärder…

När kostnaderna summeras landar siffran på över 60 miljoner kronor. För en liten kommun som Filipstad motsvarar det tre kronor i kommunalskatt. Claes Hultgren uppmanar stockholmare att multiplicera kostnaden med 100 för att förstå den ekonomiska utmaning som Filipstad står inför.- Vi klarar inte av det finansiellt. Vi får väl skicka in vår konkursansökan..

Det är orimligt att utgå från att nyanlända ska bli självförsörjande efter en etableringstid på två år, menar han: Hur ska en person som är analfabet komma ut i arbete inom några år? Vi har analyserat varenda person som har kommit till oss och många har en lång, lång väg till egen försörjning.

Hultgren menar att det även finns kulturella skillnader som försvårar etableringen. Nyanlända från extremt fattiga delar av världen kan vara nöjda med att ha mat för dagen, varmt och kallt vatten i kranen och tak över huvudet. – Det är en enorm resa mellan olika världar. När man redan har rätt till försörjningsstöd och bostadsbidrag finns inte alltid incitamenten att arbeta. Kommunchefen ser hur Filipstad blir en alltmer utarmad stad”

Skrönan att befolkningsökning i sig stärker ekonomin saknar stöd i forskning. Det avgörande är per capita, ökad folkmängd är positiv om det är självförsörjande som genererar överskott, inte fler fattiga som måste försörjas. Bara imbeciller tror att en börda löses av att lägga på ytterligare bördor.

Det är som om läkaren säger ”du har tyvärr diabetes, jag måste därför även injicera dig med influensa”, eller en konsult säger ”ert hotell går med förlust, den enda lösningen är att ge outhyrda rum till hemlösa som ni dessutom måste betala mat för”.

Detta var uppenbart från början. Att dumpa flyktingarna på landsbygden var en cynisk bluff mot orter som av nostalgiska skäl blint litar på S, som fick 41 procent i Filipstad trots deras katastrofa invandringspolitik.

Tino Sanandaji

Expressen…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

En reaktion på “Tino Sanandaji: Att dumpa flyktingarna på landsbygden var en cynisk bluff mot orter som av nostalgiska skäl blint litar på S

  1. Tommy

    Ta pengarna från riksdag folket löner och låt dom betala för invandringen. Vad jag förstår är det bara ni som vill ha dom i Sverige. Så betala ni

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *