KLIMAT/VÄDER. Greta, som det speciella barnet heter är nu allas pitch och egendom.

Han har en fru som behöver hjälp; med att sälja en bok och få fart på hennes karriär. Frun har en make som gärna hjälper till med att promota frugans bok och hennes dalande karriär.

De har ett barn med speciella egenskaper som oroar sig över klimatet. De vill ju sitt barns bästa så de vill gärna hjälpa. Och så vad det där med frugans karriär.

De känner till en PR-byrå som vill tjäna massor med pengar. Vi har ett Public service som alltid älskat frugan och som passande nog har ett uppdrag i att stå till allmänhetens tjänst och producera nyheter som håller sig väl med den förhärskande Värdegrunden. De vill såklart också ”hjälpa”. De berättar på bästa sändningstid om det speciella barnets oro över klimatet, hennes engagemang, om att hon utsetts till årets kvinna fast hon än så länge är ett barn och såklart med stort allvar låter meddela att påven vill träffa det speciella barnet som oroar sig över klimatet. Mamman och pappan blir väldigt glada över allt som händer tack vare deras speciella barn.

Greta, som det speciella barnet heter är nu allas pitch och egendom. Mammans, pappans, PR-byråns och Public services. Hon förstår att hon har många att försörja dessutom säger alla vuxna runt om henne att jorden håller på att under. Det är därför nu världens ”främsta klimatambassadör, … talar på WEF, World Economic Forum i Davos, och uppmanar världens ditflugna ledare att “ta ansvar”.

Gretas oro har på kort tid omvandlats till tal som stödjer skrämselrapporter och såklart kändispropaganda om det hot som klimatet utgör. Ingen granskar kritiskt det Greta säger eftersom Greta är ett barn. Barn måste värnas och aldrig utsättas för kritik. Vuxna nickar därför åt allt Greta säger.

För Greta, som är ett barn, är förmodligen klimatet något som kan förklaras som väder. Men klimat är inte väder. ”Klimatförändringar är långsamma och naturliga och mäts över längre perioder med varierande väder inom perioderna utan att klimatet ändrats. Klimatvariationer med istider och varma perioder såsom romartid, vikingatid är naturliga händelser. Vi får anpassa oss. Klimat kan inte lagstiftas”, säger de som faktiskt kan skilja väder från klimat.

Fast det kommer aldrig Greta få veta för kunskap är inget hennes föräldrar, PR- byrån eller Public service vill att hon ska ha. Gretas klimatångest ska botas med mera arbete från hennes sida, med fler framträdande, med fler tal.

Här finns en aldrig sinande brunn av viktiga kändisar att möta. Greta har så mycket arbete kvar att göra, för att inte tala om alla runt henne som tjänar massor med pengar, ära och kändisskap. Alla vill att Greta ska lära känna dem just nu. Klimatångest botas bara med mer exploatering, inte med fakta eller kritisk granskning.

Medan vuxna vrider ur allt de kan ur Greta tror Greta själv att vi står inför en existentiell kris, faktiskt den största mänskligheten någonsin stått inför.

Det är kanske inte så konstigt att Greta tänker så. Hennes publik består ju av statsledare och myndighetspersoner som likt snälla barn sitter och lyssnar när hon talar. Det måste ju betyda att det hon säger är sant för inte kan statsledare och myndighetspersoner ha fel, allra minst hennes älskade mamma och pappa, eller?

Sverige avskaffade barnarbete i början av 1800-talet. År 2018 införde Malena Ernman och hennes make med hjälp av en PR-byrå det igen. Jag tycker synd om Greta. Och jag tycker synd om de vuxna som omvandlat sig själva till nickedockor. Men pengar och kändisskap är värt allt, till och med att utnyttja ett barn och att göra dig själv till en idiot.

Läs i Klimatsans här…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *