Tino Sanandaji: En handgranat gör ingen sommar, som de brukar säga i Malmö.

Traditionella svenska vårtecken inkluderar sen urminnes tider fågelkvitter, blåsippor, tussilago samt explosion mot bostäder. Veckans anmälningsgrad är särledes hög, men vänta på fler detonationer och bekräftelse från DN:s Faktasida innan ni tar fram utemöblerna och firar våren. En handgranat gör ingen sommar, som de brukar säga i Malmö.

• Kraftig explosion i Norrköping: ”Butiken är urblåst”…Det finns lägenheter i samma fastighet men inte på samma våningsplan

• En kraftig explosion inträffade i natt vid en bilverkstad i Vinsta i västra Stockholm. Det är den andra detonationen på samma plats på bara ett par veckor

• Karlskrona: Explosion utanför Holmsjö – tre bilar i brand

• Malmö: Larm om explosion vid skola – polis har spärrat av

• Kristianstad: Två bränder inom loppet av en timme – polisen misstänker mordbrand

• Handgranat och tårgasfackla kastades in i Strängnäsvillorna.. Det var en tårgasfackla som kastades in i villan i Strängnäs och barnfamiljen som bor där fick i sig av gasen. Den ger inga bestående skador men är naturligtvis obehaglig, säger kriminalinspektör

• En lägenhetsbrand har under söndagseftermiddagen rasat i en lägenhet i Märsta. En person är gripen misstänkt för grov mordbrand…Två av de skadade har rökskador och är förda med ambulans till sjukhus

• 12-årig flicka till sjukhus efter explosion i Malmö…Den kraftiga detonationen sprängde bort en garageport intill ett bostadshus. I grannbyggnaden befann sig flera personer.– Det var en jättesmäll. Jag rusade in i rummet där min 12-åriga dotter låg i sin säng täckt av glassplitter

Tino Sanandaji


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *