Ann Heberlein: EBBA RUSAR OCH ULF FALLER

Av | 18 april, 2019

Ebba är den partiledare som får näst mest uppmärksamhet i traditionella medier. Dessutom toppar hon Twitter. Samtidigt har vi, i flera mätningar, sett hur förtroendet för henne ökar liksom stödet för KD.
Vilka slutsatser kan vi dra av det?
1) Tydlighet och sunt förnuft lönar sig.
2) Beskedet om att KD öppnar för SD är ett efterlängtat besked.
3) Dålig press – jag tänker bl a på hysteriska ledartexter om det annalkande trettiotalet och diverse krönikor om Ebbas utseende – är bra press. Den som får Aftonbladets ledarsida, DN:s ledarredaktion, Arena och Sydsvenskan mot sig vinner högerväljarnas sympatier. Borgerliga människor gillar inte Lindberg, Svensson, Nerbrand, Pelling och allt vad de heter. En ilsken text signerad Lars Lindström är jackpott för varje konservativ politiker. Det är ju de borgerliga väljarnas stöd och gillande vi vill ha, inte medievänsterns.
4) Det som DN, AB, sds (osv, se ovan) uppfattar som kontroversiellt är i allmänhet synonymt med det som de konservativa väljarna betraktar som förnuftigt.
5) 20/80 strategin funkar var gång. Lägg ett förslag som 20 procent (etablissemanget) rasar mot och 80 procent (folket) gillar. Ebbas utspel om genusvetenskap och feminism är lysande exempel på strategin. Hon framstår som rakryggad och självständig när hon går i polemik med den konsensus som råder i etablissemanget. Hon blir helt enkelt folkets röst och folkets kvinna.
5) Man tror på Ebba. Hon framstår som grundad och ärlig. Det, det autentiska, är sannolikt den viktigaste förklaringen till hennes framgång. Det är tråkiga nyheter frör andra ledare som inte lyckas lika bra. Trovärdighet är inte något man kan lära sig. Antingen så är man trovärdig eller inte.

Ann Heberlein, på facebook

Expressen…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *