Tino Sanandaji: Det är inte normalt att en liten svensk stad år efter år har fler dödsskjutningar än hela Norge.

Natten till påsksöndagen sköts ytterligare två män ihjäl. ”Grannar vaknade av skotten i Helsingborg” ”Morgonen efter det brutala dubbelmordet råder lugnet på Tränsgatan på Fredriksdal. Fågelkvitter och vårsol står i bjärt kontrast till nattens blåljusbilder av ett fordon med sönderskjutna rutor…

Ett äldre par öppnar när vi ringer på i en lägenhet i ett närliggande hus. De berättar att de vaknade av skotten. Mannen trodde först ljudet kom från en bil med släp som körde över vägbulan utanför. — Men det är ju ingen som kör släp vid den tiden. Så ganska snabbt gick mina tankar till en kulsprutesalva… Kvinnan blev mycket skärrad av upplevelsen. — Jag har inte sovit en blund i natt”

För inte så länge sen skulle avrättning mitt i bostadsområde gett rubriker i flera dagar, men är i dagens avtrubbade Sverige redan borta från förstasidor, med avfärdande underrubriker som DN ”Ses som en isolerad händelse av polisen”.

Om ni söker Helsingborg på Twitter pratar fler om fotbollsmatchen imorgon mot Blåvitt, medan Morgan Johanssons twitter överhuvudtaget inte nämnt dubbelmordet. Justitieminister prioriterar cherrypick av irrelevanta index om Sveriges ranking i barnbidrag, kvinnliga ingenjörer och annat som inte har med brott att göra och där Sverige sen decenier legat på topp.

Helsingborg har sen 2015 ofattbara fjorton dödskjutningar. Det ger ca 4 vapenmord per hundra tusen invånare, strax över USA och flerdubbla västeuropasnittet. PK-indoktrinerade zombies kommer som vanligt blunda och hysteriskt jubla för varandra om hur tryggt Helsingborg är, men resten av landet borde inte resignera sig och ge upp. Det är inte normalt att en liten svensk stad år efter år har fler dödsskjutningar än hela Norge. Vänj er aldrig, smittas inte av deras nihilistisk apati och låt dem aldrig normalisera vansinne.

Tino Sanandaji


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *